Lady Gaga pakt de Alarmschijf met Hold My Hand

- Nieuws

 Lady Gaga
Lady Gaga pakt de Alarmschijf met Hold My Hand

Lady Gaga heeft sinds 2019 geen solo-hit meer gescoord in de Nederlandse Top 40, maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen. Hold My Hand is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Het is de soundtrack van de film Top Gun: Maverick, die binnenkort in de bioscoop te zien zal zijn. Dat is het vervolg op de meest bezochte bioscoopfilm van 1986, Top Gun. Hierin speelden Tom Cruise, Val Kilmer, Anthony Edwards en Kelly McGillis de hoofdrollen. Tom speelt ook in de nieuwe film, maar krijgt daarin gezelschap van onder anderen Jennifer Connelly en Miles Teller. Lady Gaga heeft ondertussen met haar soundtrack grote schoenen om te vullen. In 1986 nam Berlin het nummer van Top Gun voor hun rekening met Take My Breath Away. De hit stond 12 weken in de Top 40, waaronder een week op nummer 1. 

BloodPop
Gaga maakte Hold My Hand samen met de 31-jarige producer en songwriter, Michael Tucker, oftewel: BloodPop. Die ken je nog van Friends, zijn samenwerking met Justin Bieber, dat in 2017 tot de zesde plek wist te komen. Hij produceerde nog veel meer nummers voor The Biebs, maar ook voor Ellie Goulding, Madonna, Vampire Weekend, Britney Spears, Taylor Swift en John Legend. Een man met ervaring dus. Volgens Lady Gaga is Hold My Hand een liefdesbrief naar de wereld, na een lastige tijd. 

Twaalfde Alarmschijf
Hold My Hand is alweer de twaalfde Alarmschijf voor 'Mother Monster'. Haar eerste scoorde ze met Just Dance (met Colby O'Donis) in 2008. Rain On Me (met Ariana Grande) was twee jaar geleden haar vorige. 

Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.