Kris Kross Amsterdam, Sofía Reyes en Tinie Tempah pakken Alarmschijf

- Nieuws

 Kris Kross Amsterdam Sofia Reyes Tinie Tempah
Kris Kross Amsterdam, Sofía Reyes en Tinie Tempah pakken Alarmschijf

De terrassen zitten weer vol en het festivalseizoen is begonnen en dat betekent: de zomer is onderweg. Kris Kross Amsterdam besloot een klassieker uit de Top 40-geschiedenis in een nieuw jasje te steken. How You Samba is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Hoe zomers de classic Samba de Janeiro ook klinkt, de track is toch echt afkomstig van de Duitse girlband Bellini. Uiteraard wel met twee slimme producers achter zich: Ramon Zenker en Gottfried Engels. Het nummer stond in 1997 12 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de zevende plek. Kris Kross Amsterdam steekt de track nu in een nieuw jasje, met niet de minste namen: Sofía Reyes en Tinie Tempah. De 27-jarige Mexicaanse Sofía scoorde in 2021 een hit met Dancing On Dangerous (met Imanbek en Sean Paul), die tot 25 kwam in de Top 40. De Britse Tinie Tempah scoorde in 2016 voor het laatst een Top 40-hit met Girls Like (met Zara Larsson). Dat nummer kwam tot nummer 10 en was de vierde hit voor de rapper in Nederland.

Toch weer eens Engelstalig
Waar de vorige hits van Kris Kross Amsterdam in het Nederlands waren, wagen de mannen zich nu weer aan een Engelstalig nummer. "We vonden het wel weer tijd voor een internationale hit," zo vertelde Jordy Huisman aan Tom en Bram in de Q-middagshow op Qmusic. "We hebben hier in Nederland nu wel laten zien wat we kunnen en we hebben natuurlijk met bijvoorbeeld Antoon een dikke vette hit gehad. We zijn best wel afhankelijk van de zangeres en zangeressen. Als je Antoon bent en je neemt een nummertje op, dan kun je ‘m in principe volgende week uitbrengen. Wij merken dat dat voor ons best wel een gedoe is en internationaal zat best wel weer te loeren naar ons. We dachten: ons sterke punt is dat we dancemuziek maken en dat we over de hele wereld kunnen. We wilden een zomerse dance-hit maken."

Derde Alarmschijf voor Kris Kross Amsterdam
How You Samba is de derde Alarmschijf voor Kris Kross Amsterdam, na Moment (met Kraantje Pappie en Tabitha) uit 2019 en Adrenaline (met Ronnie Flex en Zoë Tauran) uit 2022. Tinie Tempah scoort zijn tweede, na Love Suicide (met Ester Dean) uit 2011 en voor Sofía Reyes is het haar eerste Alarmschijf.

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.