Kimberly Fransens scoort in België met 2 Unlimited-bewerking

- Nieuws

 2 Unlimited
Kimberly Fransens scoort in België met 2 Unlimited-bewerking

De Nederlandse zangeres Kimberly Fransens heeft een hit te pakken bij onze zuiderburen. Haar single Nu Staan We Hier is op nummer 50 binnengekomen in de Vlaamse Ultratop 50.

Kimberly Fransens heb je vast al eens horen zingen. In 2016 eindigde ze als tweede in het vijfde seizoen van Idols en in 2018 deed ze mee aan het het negende seizoen van The Voice. Daarna werd ze vooral bekend met het zingen van covers op haar YouTubekanaal. Hoewel ze in Nederland nog nooit in de Top 40 heeft gestaan, had ze in Vlaanderen al wel eens eerder een hit. Eind vorig jaar haalde ze de 43e plaats met het nummer Kom Jij Uit De Hemel Vallen. Dat was een duet met de Belgische zanger Jérémie Vrielynck.

Jump For Joy
Inmiddels heeft ze al haar tweede hit in Vlaanderen te pakken. Nu Staan We Hier is deze week op nummer 50 binnengekomen in de Ultratop 50. Ook deze hit is een Vlaams-Nederlands duet. Ze zingt het nummer samen met zanger en influencer Simon Eeraerts. Misschien komt de melodie van het refrein je ergens wel bekend voor. Dat kan kloppen. Het refrein is namelijk gebaseerd op het nummer Jump For Joy. Dat was een eurodancehit van het duo 2 Unlimited, die in 1996 de 7e plaats in de Top 40 bereikte.

Viktor & Kobe
Nu Staan We Hier klinkt alsof het rechtstreeks uit de koker van Kris Kross Amsterdam komt. De productie is echter in handen van twee BV's (bekende Vlamingen): Viktor Verhulst en Kobe Ilsen. Het idee om Jump For Joy onder handen ten nemen kwam ook van hen. De twee producers zijn in eigen land bekende televisiepresentatoren. Viktor, de zoon van Gert Verhulst, is vaak op RTL 4 te zien als presentator van Love Island en in de reallifesoap De Verhulstjes. Naast hun presentatiewerk vormen de twee al enkele jaren een dj-duo. Twee jaar geleden brachten ze onder de naam Ilsen & Verhulst hun eerste single Mooi Zo uit. Die werd gezongen door Gert Verhulst, Jan Smit en James Cooke. In 2023 hebben de twee dj's zich omgedoopt tot Viktor & Kobe.

Luister hieronder naar de aanstekelijke track van Viktor, Kobe, Kimberly en Simon. Zien we Kimberly en haar Vlaamse vrienden binnenkort ook terug in de Nederlandse Top 40?