Kelly Clarkson vertelt over bijzondere ontdekking

- Nieuws

 Kelly Clarkson Christina Aguilera
Kelly Clarkson 2018

In 2003 brak Kelly Clarkson door met haar hit Miss Independent. Wat zij op dat moment niet wist: niemand minder dan Christina Aguilera schreef mee aan het nummer.

Kelly Clarkson wint in 2002 de Amerikaanse Idols. Haar eerst hit Miss Independent was meteen een groot succes en behaalde de negende plek in de Top 40. Opvallend: haar producers besloten geheim te houden dat Christina Aguilera de co-writer van het nummer was. In het tv-programma Watch What Happens Live with Andy Cohen vertelt Kelly: “Ik zag mijn albumboekje en ik dacht ‘Oh mijn god, mijn eerste album’. Vervolgens vroeg ik: ‘Waarom staat Christina Aguilera erop?’”.

Christina Aguilera schreef nummer niet af
Het echte verhaal: platenproducer Rhett Lawrence bood in eerste instantie Christina Aguilera de melodie aan, zodat zij het voor haar album Stripped kon gebruiken. De zangeres schreef een deel van de tekst, maar maakte het niet af. Uiteindelijk kreeg Kelly Clarkson het nummer in handen en schreef zij de missende lyrics. En Christina Aguilera? Die kan er achteraf wel om lachen. “Kelly heeft er goed geld mee verdiend, het was een enorme hit”.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!