Jaap Reesema en Pommelien Thijs scoren eerste Alarmschijf

- Nieuws

 Jaap Reesema Pommelien Thijs
Jaap Reesema en Pommelien Thijs scoren eerste Alarmschijf

In de Vlaamse Top 50 van Ultratop is het de nummer 1 en nu moet Nederland er ook aan geloven. Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs is de hele komende week de Alarmschijf op Qmusic.

Iets meer dan 10 jaar geleden wandelde de vrij schuchtere Jaap Reesema de auditieruimte van X Factor binnen. Voor de juryleden, Gordon, Angela Groothuizen, Stacey Rookhuizen en Eric van Tijn, zong hij Ain’t No Sunshine van Bill Withers. Het viertal is onder de indruk van Jaaps stem en heeft eigenlijk alleen kritiek op zijn houding. Daarin ontwikkelt de zanger, die dan al een carrière bij de Hermes House Band achter de rug heeft, zich sterk in. Tijdens de finale op 29 mei 2010 krijgt hij de meeste stemmen van het publiek en wordt hij de winnaar van de show. Zijn track Don’t Stop Believin’, een cover van rockband Journey, komt later tot de tiende plek in de Top 40.

Succesvol
Daarna horen we nog via Walk To The Other Side van hem, maar dat nummer kwam niet verder dan de Tipparade. Even bleef het stil, maar dat was maar schijn. Jaap bleef muziek schrijven en niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere artiesten. Ook zong hij jingles in en was hij bovendien onder de naam Jake Reese te horen op tracks van Hardwell (Mad World en Run Wild), Lucas & Steve (Calling On You) en Armin van Buuren (Need You Now). Ondertussen scoorde hij ook nog twee nummer 1-hits in België met producer Regi Penxten (Ellie en Kom Wat Dichterbij, die laatste ook nog met OT), die wij kennen als de man achter Milk Inc.

Pommelien Thijs
Nu Wij Niet Meer Praten kreeg eerst een release in België en daar stond het nummer al op 4 in de Ultratop 50. Het is een samenwerking met de 21-jarige Vlaamse alleskunner Pommelien Thijs. Zij presenteerde kinderprogramma’s bij Ketnet en VTM, was te zien in musicals en speelde in de film Labyrinthus. Momenteel is ze vooral te zien in de serie #LikeMe, waarin verschillende Nederlandstalige tracks zijn verwerkt. Nu Wij Niet Meer Praten is haar eerste release onder haar eigen naam.

Bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube