Jaap Reesema en Miss Montreal zorgen voor 30e en 31e 'alles-hit'

- Nieuws

 Jaap Reesema Miss Montreal Doe Maar René Froger Het Goede Doel Linda, Roos & Jessica Tooske Breugem Bastiaan Ragas Brainpower Bløf
Jaap Reesema en Miss Montreal zorgen voor 30e en 31e 'alles-hit'

Alles van Miss Montreal en Alles Komt Goed van Jaap Reesema zijn de 30e en 31e Top 40-hit ooit met het woord ‘alles’ in de titel. Tijd om eens in het archief van de Lijst der Lijsten te duiken. Ken jij deze 6 ‘alles-hits’ nog?

IS DIT ALLES – Doe Maar (1982)
De mannen van Doe Maar stelden in 1982 een gevoelig thema aan de kaak: is het huwelijk nou wel het ideaal? Is Dit Alles was de tweede single van het album Doris Day En Andere Stukken en volgde de hit Doris Day op, die tot nummer 9 kwam. Gek genoeg was dat ook het eindstation voor Is Dit Alles. Het was overigens al de derde Top 40-hit voor de band van Henny Vrienten en Ernst Jansz. Een jaar eerder piekte 32 jaar namelijk op 13. Het nummer 32 jaar in 1999 nogmaals is uitgebracht, zie.

ALLES KAN EEN MENS GELUKKIG MAKEN – René Froger & Het Goede Doel (1989)
Iedereen Is Anders. Dat was de titel van het album dat Het Goede Doel, de band van Henk Temming en Henk Westbroek, in 1989 uitbrachten. Daar was iets vreemds mee aan de hand. Want waar Henk en Henk eerder de vocalen voor eigen rekening namen, koos de band nu voor gastzangers als Hans De Booij, Ramses Shaffey en… René Froger. Die was net doorgebroken dankzij zijn hit Winter In America. Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken zette hem definitief op de kaart. Froger kon zijn verse kopje thee vervangen door een glas champagne.

ALLES OF NIETS – Linda, Roos & Jessica (1996)
Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman waren halverwege de jaren 90 enorm populair dankzij Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin zij de rollen van Linda, Roos en Jessica speelden. Hun gezamenlijke zangcarrière begon eigenlijk niet serieus. Maar toen Ademnood op 1 kwam in de Top 40, kon een volgende track niet uitblijven. Dat werd Alles Of Niets, waarin het drietal zingt over het verlangen naar een man die alles voor hen geeft. Het werd opnieuw een succes: in 12 weken Top 40 werd de vijfde plek gehaald.

ALLES – Tooske Breugem en Bastiaan Ragas (2003)
Tooske Ragas, zoals ze nu heet, stond in 2003 volop in de schijnwerpers als presentatrice van kijkcijferkanon Idols. Later dat jaar zou ze in de grote musical 3 Musketiers gaan spelen. Alles werd heel slim gelanceerd tijdens de liveshows van Idols, zodat Tooske ‘m live kon brengen. Dat deed ze aan de zijde van Bastiaan Ragas, die later de liefde van haar leven zou blijken. Alles stond 10 weken in de Top 40 en bleef steken op de tweede stek. Sorry Seems To Be The Hardest Word van Blue en Elton John hield Tooske en Bastiaan (of Baske en Toos, zoals Youp van ’t Hek de twee ooit noemde), van nummer 1 af.

ALLES – Brainpower (2005)
Alles was de eerste single van het album Even Stil, dat Brainpower in 2005 uitbracht. De track stond 5 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de vijftiende plaats. Alles, waarin Brainpower zichzelf voorstelt als de ideale man, was minder succesvoller dan zijn opvolger. Dat was de titeltrack van het album en bevatte een sample uit Niets Dan Dat van BLØF. Even Stil werd in de zomer van 2005 uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte de twaalfde plek.

ALLES IS LIEFDE – BLØF (2007)
We noemden de Zeeuwse band net al even, maar BLØF belandde ook met een eigen ‘alles-hit’ in de Top 40. Sterker nog: Alles Is Liefde is tot op de dag van vandaag de grootste Top 40-hit met het woord ‘alles’ in de titel. Het nummer werd in 2007 uitgebracht als de titelsong van de succesvolle romantische komedie, met onder anderen Wendy van Dijk, Peter Paul Muller, Michiel Romeyn en Paul De Leeuw in de hoofdrollen. De film trok ruim 1,3 miljoen bezoekers en de soundtrack belandde op nummer 2 in de Nederlandse Top 40. De track stond 20 weken genoteerd en kwam uiteindelijk op 626 Top 40-punten te staan.

Voorsprong voor Jaap
Alles Komt Goed en Alles hebben nog een lange weg te gaan om de 626 punten van BLØF te achterhalen, al heeft Jaap Reesema een lichte voorsprong: zijn track kwam hoger binnen dan die van Miss Montreal en heeft dus iets meer punten.

ALLES KOMT GOED – Jaap Reesema

ALLES – Miss Montreal

Foto's: YouTube