Humankind van Coldplay is Alarmschijf

- Nieuws

 Coldplay
Humankind van Coldplay is Alarmschijf

Coldplay zit momenteel middenin de spectaculaire Music Of The Spheres World Tour, die helaas Nederland niet aan doet. Of toch wel? Humankind is de hele komende week de Alarmschijf bij Qmusic en de clip van die track bevat aanwijzingen dat Chris Martin en co toch nog naar ons land zullen komen.

Op 12 februari van dit jaar verdween My Universe, de samenwerking van de band met BTS, na 19 weken uit de Nederlandse Top 40. Daarna bleef het qua singles lang stil rondom de Britse groep, waarmee aangenomen werd dat het bij twee hits van het album zou blijven. Teleurstellend, ook al gezien het feit dat Coldplay Nederland oversloeg en wel het podium in het Koning Boudewijnstadion in Brussel opbouwde. Maar… verrassing! Deze week werd Humankind officieel aangemerkt als single en dat ging gepaard met een video die al snel door trouwe volgers werd ontcijferd.

Taxi
In de pakweg eerste 35 seconden van de clip zie je namelijk op een cryptische manier allerlei steden voorbijkomen. Fans denken dat deze steden staan voor de plaatsen waar de Music Of The Spheres World Tour zijn kampen op slaat. Na 31 seconden rijdt er een taxi in beeld, waar duidelijk ‘Amsterdam’ op staat. En er is meer, want als je vervolgens de mysterieuze Music Of The Spheres-symbolen ontcijferd die rechtsboven in het scherm staan (dat kan via een afbeelding die op het internet circuleert), blijkt er ‘Johan Cruijff Arena’ te staan. Daarmee lijkt Coldplay dus te verwijzen naar een show in het grootste stadion van Nederland. De groep heeft al laten weten dat er binnenkort meer duidelijk wordt. De videoclip geeft in ieder geval alvast een voorproefje van het spektakel. 

22
Humankind is de 22e Alarmschijf voor Coldplay. De band was al de groep met de meeste Alarmschijven en vergroot nu de voorsprong op U2, dat op 18 staat. Voor Max Martin is het de 71e (!) Alarmschijf waar hij aan meeschreef en/of coproduceerde. Daarmee gaat hij op jacht naar zijn 124e Top 40-hit.

Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.