Het EK voetbal krijgt steeds meer grip op de Tipparade

- Nieuws

 Noizu Purple Disco Machine Moss Kena Tesher Jason Derulo Ava Max Snelle Topic Bebe Rexha Sian Evans Aya Nakamura Alan Walker Imanbek
Het EK voetbal krijgt steeds meer grip op de Tipparade

Noizu staat met Summer 91 (Looking Back) voor de vierde week op 1 in de Tipparade en verbreekt hiermee een record. Nooit eerder wist een act het zo lang vol te houden op de koppositie van de lijst. Ondertussen verwelkomen we 8 nieuwe binnenkomers, waarvan er twee EK gerelateerd zijn.

De langst genoteerde track in de lijst is deze week Fireworks van Purple Disco Machine, Moss Kena en The Knocks. Gaan zij de oversteek naar de Top 40 nog maken? In de top 10 zien we verder flinke stijgers voor Tesher & Jason Derulo (van 14 naar 5), Ava Max (van 19 naar 6) en Snelle (van 13 naar 7). De snelste stijger is deze week voor het gelegenheidsduo Topic en Bebe Rexha. Chain My Heart stijgt in de tweede week met maar liefst 20 plekken naar nummer 10. Buiten de top 10 is er winst voor onder meer Sian Evans, Aya Nakamura en Alan Walker & Imanbek.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

17 (--) DINERO – Trinidad Cardona
Trinidad Cardona is een 22-jarige R&B zanger uit Amerika. Hij groeide op onder de vleugels van zijn lesbische moeders, zijn vader zat in de gevangenis. Trinidad ontdekte dat hij een grote passie had voor muziek en begon zijn tracks online te posten. Dat leidde in 2017 tot succes, toen zijn nummer Jennifer viral ging. Niet veel later tekende hij bij een grote platenmaatschappij, waar hij in 2018 de track Dinero uitbracht. Nu 3 jaar later lijkt het nummer hier pas aan te slaan. Het is het debuut van de twintiger, die je kunt herkennen aan zijn enorme afro kapsel, in de Tipparade.

21 (--) FRANK DE BOER – Frank & Frank
Nu het EK voetbal is losgebarsten worden er veel EK gerelateerde tracks uitgebracht. 2 weken geleden kwam Koning Voetbal Dit EK van Charly Lownoise & Mental Theo en Wesley Sneijder binnen (deze week op 20) en nu is het de beurt aan Frank & Frank. Frank de Boer is een hommage van acteur Frank Lammers aan de huidige bondscoach van het Nederlands elftal, op de melodie van Je veux de l'amour van Raymond van het Groenewoud. Laatstgenoemde wist er in 1980 een top 20-hit mee te scoren. Het zal mede afhankelijk zijn van de prestaties van ‘de elf van Frank’ of Frank & Frank dit succes gaan evenaren, dan wel overtreffen.

23 (--) VIVA HOLLANDIA 2021 – Wolter Kroes & Stuk
Wanneer het gaat over bekende Nederlandse hits tijdens een kampioenschap voetbal, dan zal Viva Hollanda [De EK Hit Van 2008!] al snel bij menigeen opkomen. Wolter Kroes scoorde er in 2008 een nummer 1-hit mee! Het is een herbewerking van het nummer Viva Colonia, een lijflied van de stad Keulen door de Duitse band Höhner. In 2010 bracht Wolter Kroes Viva Hollandia al eens opnieuw uit en toen kwam het nummer tot plek 21. Nu probeert hij het samen met Stuk, ofwel de heren van StukTV: Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt.

26 (--) THE MOMENT – Remme
Remme is een 21-jarige singer-songwriter uit Eindhoven. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al een paar jaar bezig met het schrijven van muziek. Hiervoor reisde hij vaak af naar Berlijn. Ondertussen wist hij ook nog zijn opleiding aan de Herman Brood Academie af te ronden. Dit allemaal niet zonder resultaat. Inmiddels heeft Remme getekend bij een groot label en bracht hij vorig jaar zijn debuutsingle Get Older uit, die het tot de Tipparade wist te schoppen. De release viel samen met zijn optreden bij Eurosonic Noorderslag, waar hij veel indruk maakte. Nu is het tijd voor zijn nieuwe single The Moment, waarmee hij wel eens zijn eerste notering in de Top 40 zou kunnen gaan halen. Het nummer wordt deze zomer gebruikt door de NOS, rondom de uitzendingen van het EK voetbal en de Olympische Spelen.

27 (--) ADEM JE IN – S10
Achter S10 gaat de 20-jarige zangeres en rapper Stien den Hollander schuil. Ze tekende 3 jaar geleden haar eerste platencontract en bracht twee albums en twee EP’s uit. Met de release van Adem Je In is ze een nieuwe weg ingeslagen. Waar haar vorige nummers vaak een wat donkerder karakter hadden, is haar nieuwe single wat meer toegankelijk. S10 schreef het voor de mensen die haar dierbaar zijn. Ze kreeg daarbij hulp van Jacqueline Govaert, die als zangeres van Krezip al vele hits op haar naam heeft staan.

28 (--) SOLAR POWER - Lorde
Ineens was ze daar: in 2013 groeide de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Lorde, oftewel Ella Yelich O’Connor, uit tot één van de meest onverwachte doorbraken in lange tijd. Ze maakte een droomstart met haar single Royals en ook de opvolger Team deed het meer dan prima. In 2017 was het tijd voor het tijdperk Melodrama, waar alleen de single Green Light van door wist te dringen tot de Enige Echte. Nu 4 jaar later is ze terug, ditmaal met Solar Power. Waar we Lorde al kennen als fenomenaal songwriter is ze ook een soort ‘prettier Jesus’, zoals ze zelf zingt op haar nieuwste track. De donkere landschappen in haar songwriting hebben plaats gemaakt voor een echte zomerplaat. Zoals de titel, die ook de titel van haar derde album zal zijn, al verraadt, is het zorgeloos en zonnig.

29 (--) WORKING – Tate McRae x Khalid
Eerder deze week kondigden zowel Tate McRae als Khalid hun nieuwste samenwerking Working aan op social media, met een korte preview van de track. Waar Khalid tot 2020 aan de lopende band hits wist te scoren, deed hij het vorig jaar iets rustiger aan. Toch scoorde hij alsnog een top 20-hit met Know Your Worth, samen met Disclosure. Voor Tate McRae is het juist andersom. Zij brak vorig jaar definitief door met You Broke Me First en staat momenteel nog in de lijst met You, in gezelschap van Regard en Troye Sivan.

30 (--) LET THEM KNOW – Mabel
2019 was het jaar van Mabel. Ze brak door met Don’t Call Me Up en scoorde daarna nog 3 top 20-hits, waaronder één met Tiësto (God Is A Dancer). Ze bracht ook haar eerste studioalbum uit, High Expectations, waar ze in Engeland een gouden plaat mee behaalde. Nu is het tijd voor Let Them Know, haar nieuwste track die een voorbode is van haar tweede album. Het nummer is voor iedereen die zich ooit bang heeft gevoeld om zichzelf te zijn. Mabel moedigt aan om juist wel jezelf te zijn en hier trots op te zijn.

Foto: YouTube