Elton John en Britney Spears grijpen Alarmschijf

- Nieuws

 Elton John Britney Spears
Elton John en Britney Spears grijpen Alarmschijf

Op je 75e nog een Alarmschijf scoren. Dat is niet iedere artiest gegeven, maar Elton John weet als geen ander hoe hij met zijn tijd mee moet gaan. Hold Me Closer, met Britney Spears, hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic. Het is een keuze waar heel veel cijfers en bijzondere feiten aan vast kleven.

Dat Elton John anno nu nog een Alarmschijf scoort, is bijzonder. Voor de eerste Alarmschijf van de Britse legende moeten we terug naar februari 1971, meer dan 10 jaar voordat Britney Spears op 2 december 1981 geboren zou worden. Your Song, dat zou uitgroeien tot een evergreen, mocht zich toen een week lang de belangrijkste tip van de week noemen. 

Lange periodes tussen Alarmschijven
Na Your Song was het pas in 1973 weer raak met Goodbye Yellowbrick Road en vervolgens werd Don’t Go Breaking My Heart (met Kiki Dee) pas in 1976 weer zijn volgende Alarmschijf. Toch vinden we de langste periode tussen twee Alarmschijven van de roodharige veteraan pas veel later. Something About The Way You Look Tonight / Candle In The Wind 1997 werd naar aanleiding van de dood van Prinses Diana in 1997 een week lang extra vaak gedraaid, waarna vorig jaar zijn volgende Alarmschijf zou volgen, via Cold Heart (met Dua Lipa).

Britney wachtte lang
Britney Spears hebben we een tijdlang niet in de Top 40 teruggezien en zij heeft het dan ook lang zonder Alarmschijf moeten doen. Britney scoorde haar zesde Alarmschijf in 2001 met I’m A Slave 4 U en heeft nu dus dik 21 jaar moeten wachten op haar volgende. Hold Me Closer, dat je moet zien als een remix van Elton Johns klassieker Tiny Dancer (gemixt met The One), is sowieso een bijzondere schijf der schijven. De zanger is nu 75,4 jaar oud en met Hold Me Closer wordt hij de oudste man ooit die een Alarmschijf op zijn naam weet te krijgen. Ten tijde van zijn vorige Alarmschijf (Merry Christmas) was Elton nog 74 jaar oud en werd hij de een-na-oudste artiest met een Alarmschijf op zak. Hij wist toen het record niet af te pakken van Frank Sinatra, die ten tijde van Love And Marriage (bij het scoren van de Alarmschijf) 75,3 jaar oud was.

Alle Alarmschijven ooit check je in onze playlist op Spotify.