Ed Sheeran scoort de Alarmschijf met Eyes Closed

- Nieuws

 Ed Sheeran
Ed Sheeran scoort de Alarmschijf met Eyes Closed

Met Eyes Closed heeft Ed Sheeran de eerste single van zijn album Substract (-) uit. Komende week hoor je de track extra vaak bij Qmusic, want het is de nieuwe Alarmschijf.

Eyes Closed is de zestiende Alarmschijf voor Ed. Alleen David Guetta (19) en Robbie Williams (18) zijn de mannen die 'm vaker wisten te scoren. “Dit nummer gaat over iemand verliezen. Over het gevoel dat je die persoon tijdens het stappen nog tegen het lijf kan lopen,” zo kondigde Ed Sheeran zijn track afgelopen week aan. Die ‘iemand’ is in Eds geval Jamal Edwards. Deze muziekondernemer – en dierbare vriend van de Celestial-zanger – overleed vorig jaar op slechts 31-jarige leeftijd aan een hartstilstand en stond als oprichter van het online muziekplatform SBTV aan de basis van de doorbraak van Ed.

Moeilijke tijd
De dood van Jamal was een grote klap voor Ed. En het was niet de enige tegenslag die hij in de afgelopen periode voor zijn kiezen kreeg. Zijn zwangere vrouw bleek een tumor te hebben en die kon alleen worden behandeld na de geboorte van het kind. Als klap op de vuurpijl stond hij ook nog eens voor de rechter, omdat hij plagiaat zou hebben gepleegd. Dat raakte hem in de ziel van zijn songwriterschap. Deze zware thema’s zullen het nieuwe album van de Brit vullen. Het heeft de titel – (Substract) gekregen, die aansluit op de eerdere albumtitels van de zanger.

Opnieuw beginnen
Substract is een project waar de zanger lang aan heeft gewerkt. Tien jaar lang schreef en nam hij honderden nummers op. Het moest het perfecte akoestische album worden, dus Ed legde de lat hoog. “Begin 2022 veranderde een reeks gebeurtenissen mijn leven,” zo schrijft de zanger in een statement op Instagram. “Het veranderde mijn geestelijke gezondheid en uiteindelijk de manier waarop ik naar muziek en kunst keek. Liedjes schrijven is mijn therapie. Het helpt me om mijn gevoelens te begrijpen. Ik schreef zonder na te denken over wat de liedjes zouden zijn, ik schreef gewoon wat er uit tuimelde. En in iets meer dan een week verving ik tien jaar werk door mijn diepste, donkerste gedachten.”

De zanger besluit: “Voor het eerst probeer ik geen album te maken dat mensen leuk zullen vinden. Ik breng alleen iets uit dat eerlijk en trouw is aan waar ik ben in mijn volwassen leven.”

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.