Danny Vera scoort eerste Alarmschijf met Roller Coaster

- Nieuws

Danny Vera

Danny Vera is al jaren een veelgevraagd artiest op festivals in heel Nederland, maar een Top 40-hit zat er tot nu toe nog niet in. Nu is hij daar dichtbij, want Roller Coaster hoor je de hele komende week als Alarmschijf op Qmusic.

De carrière van Danny, die in het echt Danny Polfliet heet, kun je ook wel een achtbaan noemen. Eentje met pieken en dalen. In 2002 kreeg hij een contract bij Universal Music, nadat hij op de Rockacademie in hetzelfde jaar had gezeten als Krezips  Jacqueline Govaert. Na een nummer 1-hit in de Turkse hitlijst, verloor hij toch zijn contract bij Universal. Hij zou te weinig succes hebben in Nederland. Danny ging door en bracht in eigen beheer nog flink wat albums en tracks uit, waarvan een aantal te horen waren in de film Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi.

Amerikaans geluid
In 2009 besloot hij over te gaan naar een meer Amerikaans geluid en niet veel later pikte Johan Derksen hem op om te komen spelen bij Voetbal Inside, dat inmiddels Veronica Inside heet. De rest is geschiedenis, want Danny Vera is niet meer weg te denken bij dit programma. In 2011 bereikte hij al met Tomorrow Will Be Mine de Tipparade en nu lijkt de weg vrij voor een Top 40-hit.

Roller Coaster speelde Danny bij Veronica Inside, na de terroristische aanslag op een tram in Utrecht. Het zorgde ervoor dat de track als een speer ging bij iTunes en steeds meer airplay kreeg. Afgelopen week kreeg het nummer nog een dikke repeat in Reapeat of niet in de middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic. Ook kreeg hij veel reacties binnen van luisteraars die even stil werden van de track.

Check hier de songtekst van Roller Coaster. Bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 luister je terug via onze playlist op Spotify!

Foto: cover single