Curtains van Ed Sheeran is Alarmschijf

- Nieuws

 Ed Sheeran
Curtains van Ed Sheeran is Alarmschijf

Het album Subtract van Ed Sheeran is uit. De zanger heeft meteen ook maar een tweede officiële single gekozen: Curtains. Die track is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Het waren opnieuw niet de makkelijkste weken in het artiestenbestaan van Ed Sheeran. De zanger moest voor de rechter verschijnen. De nabestaanden van Ed Townsend, die met Marvin Gaye Let’s Get It On heeft geschreven, dienden de aanklacht in. Thinking Out Loud zou lijken op Let’s Get It On. Uiteindelijk werd Ed deze week vrijgesproken. De rechter oordeelde dat de liedjes wezenlijk van elkaar verschillen, ondanks kleine gelijkenissen.

Subtract
En dus is nu de weg vrij voor het nieuwe album van de roodharige Brit. Subtract is, zoals Ed al eerder aankondigde, zijn persoonlijkste en donkerste album ooit. “Begin 2022 veranderde een reeks gebeurtenissen mijn leven,” zo liet hij weten. Zijn vriend Jamal overleed, bij zijn vrouw Cherry werd een tumor ontdekt en hij werd aangeklaagd voor plagiaat. “Het veranderde mijn geestelijke gezondheid en uiteindelijk de manier waarop ik naar muziek en kunst keek. Liedjes schrijven is mijn therapie. Het helpt me om mijn gevoelens te begrijpen. Ik schreef zonder na te denken over wat de liedjes zouden zijn, ik schreef gewoon wat er uit tuimelde. En in iets meer dan een week verving ik tien jaar werk door mijn diepste, donkerste gedachten.”

Ed nadert David Guetta en Robbie Williams
Curtains beschrijft die periode van nare gebeurtenissen en vooral de gevoelens van de zanger. Het nummer begint nog als een gewone ballad, maar een donkere gitaarriff zet het onder stroom. Langzaam werd de hitmaker uit zijn poel van ellende getrokken en daardoor is de track nog redelijk optimistisch van aard. Curtains is de 17e Alarmschijf voor Ed Sheeran. Van zijn laatste 10-hits werden Peru, The Joker And The Queen en For My Hand niet onderscheiden. Met 17 Alarmschijven komt Ed op een gedeelde negende plek qua acts met de meeste Alarmschijven. Die plek deelt hij met Katy Perry en Maroon 5. Twee mannen scoorden de Alarmschijf vaker: David Guetta (20x) en Robbie Williams (18x).

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.