Bevestigd: Michael Jackson verscheen in Simpsons

- Nieuws

 Michael Jackson
Michael Jackson 2018

9 jaar na het overlijden van Michael Jackson bevestigd de maker van de Simpsons, Matt Groening, dat de zanger echt aan de show meewerkte.

Jarenlang ging het gerucht dat de stem van de King of Pop werd ingesproken door een impersonator. Maar in een interview met The Weekly bevestigt Groening dat het de real MJ was die in de studio verscheen. 

"Hij kwam echt langs", aldus Matt, waarna hij uit de doeken deed hoe de samenwerking tot stand kwam. "Hij belde mij 's avonds laat op kantoor. Een stem zei: 'Hallo, dit is Michael Jackson'. Vervolgens vertelde Michael hoe hij gek van de show was en dat hij graag een rolletje wilde spelen in een aflevering." De producer wilde eerst niet geloven dat hij de zanger aan de lijn had. "Ik dacht dat ik in de zeik genomen werd, maar hij belde mij later nog een keer om een afspraak te maken." 

Impresonator voor de zang
Het resultaat is te zien in de aflevering Stark Raving Dad. MJ speelt een man die bevriend raakt met Homer Simpson in een psychiatrische instelling. Groening verklapte dat de wijlen zanger alle stukken insprak, maar weigerde te zingen. "Wegens een issue met zijn label, wilde hij niet zingen. Voor de zangstukjes huurde Michael een impresonator in." 

Matt herinnert zich: "Dat was zo raar om te zien. Michael stond daar te kijken naar de sound-a-like, die enorm nerveus was. Beiden waren veel aan het giechelen."

Woensdag 29 augustus zou de overleden zanger 60 jaar zijn geworden.

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!