Ava Max scoort 8e Top 40-hit ooit met 'laugh' in titel

- Nieuws

 Ava Max Twarres Racoon Winx Phil Fearon and Galaxy
Ava Max scoort 8e Top 40-hit ooit met 'laugh' in titel

Ava Max scoort met Who’s Laughing Now de achtste Top 40-hit ooit met het Engelse woord ‘laugh’ in de titel. Check welke drie acts de Amerikaanse als laatste voorgingen.

Meer dan 14 jaar geleden was Racoon de laatste act die een ‘laugh-hit’ wist te scoren. Het was de opvolger van de tot op heden grootste Top 40-hit ooit van de band, Love You More. Dat nummer stond in 2005 23 weken in de Top 40 en bereikte de derde plek. Laugh About It kwam op 10 december 2005 de Top 40 binnen op 33 en 11 weken in de lijst doorbrengen. De track kwam niet hoger dan de zestiende plek.

Twarres
Ook voor het Friese Twarres volgde een ‘laugh-hit’ na een kneiter van een Top 40-hit. Sterker nog: Wêr Bisto was in 2000 een dikke nummer 1-hit. Het verstootte op 4 november 2000 Beautiful Day van U2 van de eerste plek en wist onder andere Walk On Water van Milk Inc., Shape Of My Heart van de Backstreet Boys en Independent Women Part 1 van Destiny’s Child van nummer 1 te houden. Tja, dan moet je volgende single natuurlijk wel raak zijn. Mirjam Timmer en Johan van der Veen, die destijds Twarres vormden, kwamen heel slim met een Engelstalige track, waar iedereen weer een Friestalig nummer verwachtte. She Couldn’t Laugh wist misschien wel mede daardoor tot de vierde plaats te komen in 2001.

Winx
Van 2001 moeten we daarna helemaal terug naar 1995 voor de ‘laugh-hit’ die daarvoor de Lijst der Lijsten bestormde. Dat was Don’t Laugh van Winx, dat eigenlijk niets meer was dan een housebeat met daarin lachende mensen verwerkt. Achter Winx zat de nu 50-jarige dj en producer Joshua Winkelman, kortweg Josh Wink. Hij hield en houdt nog steeds van een experimentele stijl. Don’t Laugh stond in 1996 6 weken in de Top 40 en wist tot de dertiende plek te komen.

Uitdaging voor Ava Max
Ava Max bestormt nu de Nederlandse Top 40 met Who’s Laughing Now. Het woord ‘laughing’ is nog maar één keer in de titel van een Top 40-hit voorgekomen. Phil Fearon and Galaxy kwamen in 1984 met hun track Everybody’s Laughing niet verder dan de 21e plaats. Het is aan Ava om hoger te komen dan deze plek. Wat de eerste ‘laugh-hit’ ooit in de lijst was? Dat was Laugh At Me van Sonny, dat in 1965 in vier weken Top 40 tot nummer 26 kwam.

Foto: singlecover Who's Laughing Now