Amsterdam van Flemming is Alarmschijf

- Nieuws

 Flemming
Amsterdam van Flemming is Alarmschijf

De naam Flemming zegt je misschien nog niet zo heel veel, maar dikke kans dat je al weleens werk van de zanger uit Den Bosch hebt gehoord. De komende week heeft hij de Alarmschijf te pakken op Qmusic.

De 25-jarige Flemming Viguurs speelde sinds 2013 in de coverband Baby Blue. In 2015 haalde hij de Tipparade met de track Digital Age, dat hij maakte met de Australiër Phreefall. Onlangs stopte Flemming met Baby Blue. De reden? Zijn eigen solocarrière! Die raakte in een stroomversnelling, dankzij een contract bij 8ball Music en Cloud 9 Music. Daarnaast mocht hij al even aan Top 40-succes ruiken, want hij schreef mee aan Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf, dat eerder dit jaar 14 weken in de lijst stond en tot de negentiende plek wist te komen.

Spontaan ontstaan
Diezelfde Marf, die in het echt Marcus Adema heet, schreef mee aan Amsterdam. Dat gebeurde onderweg naar een schrijfsessie in onze hoofdstad. De track ontstond dan ook spontaan. Dat is terug te horen aan het onbevangen gitaargeluid en aan de optimistische lyrics. “Ondanks mijn Bossche roots blijft Amsterdam voor mij een bijzondere en inspirerende plek”, zo liet de singer-songwriter weten. Aan het nummer werkte ook producer Arno Krabman mee. Hij werkte ook mee aan grote hits als Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs, Blijven Slapen van Snelle en Maan en Goud van Suzan & Freek.

Alarmschijven met hoofdsteden in de titel
Het is overigens niet de eerste keer dat een track met een hoofdstad in de titel de Alarmschijf pakt. Check hier een overzicht van alle hoofdstedelijke Alarmschijven.

Alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!