New Wave wint Popprijs

- Nieuws

 Lil Kleine Ronnie Flex

Het project New Wave heeft de 30e Popprijs in ontvangst genomen tijdens het Noorderslag in de Groningse Oosterpoort.

Het project werd bedacht door platenmaatschappij TopNotch en leverde een album op waaraan onder meer Ronnie Flex, Lil' Kleine, Jonna Fraser en Bokoesam meewerkten. De groep artiesten zonderde zich af op Schiermonnikoog en werkten aan 17 tracks, waarvan Drank & Drugs in 2015 een nummer 1-hit werd " De winnaar prikkelt, amuseert en is een historisch project", zo was te horen bij de uitreiking. 

 

"Ze hebben iets weten te raken en roepen veel discussie op en dat hoort bij de popgeschiedenis. We vinden de prestatie heel bijzonder", zo vertelde juryvoorzitter Gijsbert Kamer na afloop aan NOS-NTR. Binnen de jury was er veel discussie en acts als Typhoon en Kensington zijn ver gekomen. "Maar we vonden dit zo iets bijzonders dat we dit wel moesten belonen".

 

De Popprijs wordt jaarlijks toegekend door Buma Cultuur voor de artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.


De afgelopen vier jaar ging de Popprijs naar respectievelijk De Jeugd van Tegenwoordig, Racoon, The Opposites en The Common Linnets.