Green Light van Lorde ‘onjuist’

- Nieuws

 Lorde
Green Light van Lorde ‘onjuist’

Green Light blijft ver van het succes van Lorde, maar hits laten zich niet voorspellen. Toch zou ook Max Martin, voordat het nummer verscheen, er zijn mening over hebben gegeven.

Toen Max Martin Green Light hoorde, kort voor het werd uitgebracht, vertelde hij aan Lorde ‘dat hij een specifieke opinie en rekenwijze heeft over hoe melodieën moeten lopen’. Hij bestempelde Green Light dan ook als een geval van ‘onjuist liedjes schrijven’. De zangeres kon dat van hem wel accepteren want voor haar “was het geen belediging maar een feitelijke verklaring”, zo meldt Stereogum naar aanleiding van een interview met New York Times.

Lorde zelf weet ook dat het een vreemd stuk muziek is: “De drums zijn ook niet te horen tot halverwege het refrein die dan dat andere en vreemde deel maken.” De zangeres week bewust af van de ‘regels’ voor het maken van een nummer: “Ik ben me heel erg bewust van de regels. In zestig procent van de tijd volg ik ze ook; in veertig procent niet.” Het nieuwe en tweede album van Lorde moet op 16 juni verschijnen en naast Green Light is inmiddels ook de track Liability al verschenen.
 
Er was voor de zangeres eerder dit jaar nog wel een dingetje. Ze werd namelijk door U2 uit een studio getrapt. Lorde kwam daar regelmatig maar zag haar plannen veranderen toen ze ontdekte dat de Ierse band de studio had geboekt voor opnames. Lorde vond daarna een kleinere studio en liet weten dat het het best ongemakkelijk vond om te moeten verkassen. Later bleek dat ze in hetzelfde hotel sliep als U2: "Ik zag The Edge in de gym. Ik twijfelde nog even wat te zeggen maar besloot dat niet te doen", zo zei ze.