Dit zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid

- Nieuws

 De Staat Broederliefde De Jeugd Van Tegenwoordig
Dit zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid

Op 5 mei zullen Broederliefde, De Staat en De Jeugd van Tegenwoordig aan de slag zijn als de Ambassadeurs van de Vrijheid.

De drie groepen zullen met helikopters van Defensie van het ene naar het andere Bevrijdingsfestival worden gevlogen. “Door de bevrijding kunnen we in Nederland gewoon doen en zeggen wat we willen. Ik vind het belangrijk dat we daar met ’n allen bij stilstaan en daar kunnen wij nu aan bijdragen”, zo laat Sjaf van Broederliefde weten op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.


Op 5 mei zijn er in Nederland 14 Bevrijdingsfestivals. De Staat zal spelen in Roermond, Den Bosch, Vlissingen en Den Haag, waar Broederliefde naar Zwolle, Almere, Utrecht, Assen en Wageningen vliegt. De Jeugd van Tegenwoordig staat op de podia in Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Amsterdam en Haarlem.

 

Vrijdag ontstond ophef rond rapper Emms van Broederliefde die op een eerder filmpje antisemitische teksten scandeerde. Aan RTL Boulevard gaf hij een verklaring: "Ik heb heel erg spijt van de dingen die ik heb gezegd op dat moment. Ik heb bepaalde woorden gebruikt die vaker worden gebruikt onder de supporters van Feyenoord wanneer ze hun tegenstander willen intimideren. Dit is geen excuus en dat besef ik me ook, het kan niet door de beugel."
 

De Bevrijdingsfestivals zijn gratis te bezoeken.