Cold Water zorgt voor de week van Bieber

- Nieuws

The beatles Wizkid Justin Bieber Jody Bernal Céline Dion Drake Major Lazer Kyla 
Cold Water zorgt voor de week van Bieber

Deze week is het de week van Justin Bieber. De Canadese zanger evenaart een record van The Beatles en evenaart Adele, Elton John en U2 met het aantal nummer 1-hits.

Cold Water van Major Lazer, Justin Bieber en Mø springt deze week van 29 naar nummer 1,een monstersprong door de lijst. Het is de 38e hit in de Top 40-geschiedenis die zo snel omhoog weet te schieten.The Biebs is de tweede artiest in ruim 51 jaar Top 40-geschiedenis die er, in een tijdsbestek van een jaar, in is geslaagd om met vier verschillende hits op nummer 1 te komen. Op 19 september 2015 kwam What Do You Mean? bovenaan de Top 40, gevolgd door Sorry (op 5 december 2015) en Love Yourself (op 9 januari 2016). Met Cold Water is zijn vierde nummer 1-hit in een jaar tijd een feit. In de geschiedenis van de Top 40 zijn er 26 acts die 4 of meer nummer 1-hits hebben weten te pakken.Lees meer: Mijlpaal voor Justin Bieber

Céline voorbij
Jarenlang was Céline Dion recordhouder voor Canada. Niet alleen had ze de meeste nummer 1-hits in ons land (3 in getal); met een totaal van 14 weken stond ze ook het vaakst bovenaan. Vanaf deze week heeft Justin die records in handen. De 22-jarige zanger heeft nu 4 nummer 1-hits en staat voor de vijftiende week bovenaan de Top 40. De meest succesvolle Canadese act is Justin Bieber nog niet. Die eer behoort nog toe aan Nelly Furtado, die nog een ruime voorsprong heeft.One Dance
Ook voor One Dance van Drake, Wizkid en Kyla is er wat te vieren. Jeroen van der Booms Jij Bent Zo stond in totaal 9 weken op de tweede plaats, maar dat record moet de Topper nu delen met Drake, Wizkid en Kyla. One Dance staat deze week voor de negende achtereenvolgende week op plaats 2.

Niet alleen op nummer 2, maar ook qua aantal weken bij de beste 2 hits van ons land evenaart One Dance een record. Zowel Que Si Que No (van Jody Bernal in 2000) en My Heart Will Go On (van Céline Dion in 1998) stonden 15 weken op de bovenste twee plekken van de lijst. Die prestatie evenaart nu ook One Dance.