Coverafbeelding Nick & Simon - Oostenwind
  • Statistieken
  •   10 wkn Tipparade
  •   2020

Artiestinformatie

Land   Nederland

Simon Keizer en Nick Schilder zijn klasgenoten en vinden elkaar met hun zangkwaliteiten. De Volendammers zijn te zien in de realitysoap van vriend Jan Smit en krijgen in 2006 succes met hun eerste hit, Vaarwel Verleden / De Soldaat, afkomstig van hun eerste album Nick & Simon. Een jaar later winnen ze de Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs voor nieuw talent.

Met Kijk Omhoog (2007, #6), Rosanne (2008, #4), Hoe Lang (2008, #3) en Het Masker / Santa’s Party (2009, #8) scoren ze in de jaren daarna vier top 10-hits.

Sinds 2010 zijn Nick & Simon, voor drie seizoenen, coaches in het tv-programma The Voice of Holland. In 2011 staan ze, samen met de andere coaches van het programma, voor het eerst op nummer 1 met One Thousand Voices.

Beide heren maken elk een uitstapje met de helft van een ander duo. Simon Keizer scoort een hit met Paul de Munnik (Kijk Me Na) en Nick Schilder is succesvol met Thomas Acda (Sterker Nu Dan Ooit). Beide singles bereiken in het najaar van 2011 in twee opvolgende weken de zevende plaats.

In 2013 scoren ze voor het eerst een eigen nummer 1-hit met Julia. Ze zijn daarmee de 32e single die van niets op 1 binnenkomt in de lijst. De single is in veel opzichten bijzonder omdat er 154 verschillende versies van het nummer verschijnen, elk met een andere naam.

Alle albums die het duo uitbrengt bereiken de platina status. In 2013 verschijnt Christmas With…, voor het eerst een vrijwel volledig Engelstalig album van het duo. Van dat album verschijnt Best Time Of The Year als single.

Na de twee muzikale reizen van het duo door Amerika en Zuid-Afrika is in 2014 een muzikale reis in de Caraïben te zien op tv. Zowel Cuba als ook Jamaica maken deel uit van de roadtrip. Beide landen zijn de basis voor een uitvoering van de single Dans Heel Dicht Bij Mij. Eind mei verschijnt er met De Horizon een nieuwe single van het duo. Na Julia brengt het duo met de single Leve De Vrouw, geschreven door Simon Keizer, Jan Dulles en Jaap Kwakman, opnieuw een ode aan de vrouw. Ook die single blijft steken in de Tipparade.

In 2015 besluiten de heren een nieuwe muzikale weg in te slaan met het nieuwe album Open dat op 18 september verschijnt. Van dat album verschijnen Open Je Hart en Met Dank Aan Jou als single.

In 2016 levert Simon Keizer met 'Ik & Simon' solo een album en boek af en gaat hij de theaters in. Ook brengt hij, zonder Nick, het nummer Verdwalen uit. In het najaar maken ze samen met Laura het nummer Hartenstrijd voor de gelijknamige film.
Op 22 september 2017 verschijnt het album Aangenaam waarvan Welkom en Zing! (met Jayh) als voorlopers verschijnen. Eind 2017 staan ze met de titelsong van Gek van Geluk in de Tipparade en waar ze gastheren zijn tijdens Vrienden Van Amstel Live! 2018 zingen ze ook mee op de titelsong Vrienden. In 2019 komen ze met Hier En Nu in de Tipparade terecht. Op dat moment hebben de twee een ongeëvenaarde serie van 13 singles op rij in de Tipparade gezet die niet wisten door te stromen naar de Top 40.

Aan het einde van de zomer van 2020 is Oostenwind hun volgende single.

Songtekst

Ik wil niet wennen aan mijn winterjas
Het schijnt dat juli hier gister was
Maar nu is het strand verlaten, het is snijdend koud
Niemand die ziet wat ik bij me houd
En liever voor me houd

Over mijn leven waait een oostenwind
Oktober, november zie ik somber in
Hij hielp me vooruit, maar plotseling
Keerde hij zich tegen mij
Een oostenwind

Nu het zand langzaamaan door mijn vingers glipt
Knijp ik rijkelijk laat pas mijn handen dicht
En zijn mijn zorgen om enkel een kleinigheid
Door de wind meegenomen naar verleden tijd
Vergetelheid

Over mijn leven waait een oostenwind
Oktober, november zie ik somber in
Hij hielp me vooruit, maar plotseling
Keerde hij zich tegen mij
Een oostenwind

Het vlakke land ('t Vlakke land)
Het zachte zand ('t Zachte zand)
Van hier naar daar
Onbegaanbaar

Over mijn leven waait een oostenwind
Oktober, november zie ik somber in
Hij hielp me vooruit, maar plotseling
Keerde hij zich tegen mij
Een oostenwind

Songinformatie

ArtiestNick & Simon
Titel Oostenwind
Lengte 2:45
Componist(en) Simon Keizer · Gordon Groothedde · Nick Schilder
Producer(s) Jay Newland
Platenlabel Warner Music Benelux
Catalogusnr digital download
Releasedatum 11-09-2020


Positieverloop