Coverafbeelding Natalie Cole with Nat 'King' Cole - Unforgettable
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   20 piekpositie
  •   83 punten
  •   1991

Artiestinformatie

Geboortedatum   06-01-1950
Land   Verenigde Staten

Natalie Maria Cole (Natalie) Cole werd geboren in Los Angeles ze was een Amerikaanse jazzzangeres en actrice. Ze was de dochter van de jazzzanger Nat King Cole.
Natalie maakte haar zangdebuut al op haar zesde, toen ze meezong op het kerstalbum van haar vader. Deze was verbaasd over het talent van zijn dochter en zorgde ervoor dat ze eenmaal per week kon optreden in een nachtclub.
Toen ze vijftien jaar was, stierf haar vader aan longkanker. Na zijn dood verhuisde het gezin. Ze luisterde naar rock-'n-rollmuziek, die haar inspireerde.

In 1975 kwam haar eerste album "Inseparable" uit, met grote hits als "Inseparable" en "This will be". Voor dit album kreeg ze twee Grammy Awards. In Nederland was dit haar grootste hit die tot nummer 16 in de Top 40 kwam. Het nummer is nog altijd een disco klassieker.

De roem had een keerzijde. Nadat Natalie het album "We're the best of friends" had gemaakt, raakte ze verslaafd aan drugs en alcohol. In 1983 liet ze zich opnemen in een afkickkliniek, waar ze dertig dagen bleef. Alles leek beter te gaan totdat haar man Marvin Yancy in 1985 op 34-jarige leeftijd stierf aan een hartaanval. Ondanks haar persoonlijke problemen ging ze door met muziek maken. In 1985 kwam het album "Dangerous" uit, gevolgd door "Everlasting" (1987) en "Good to be back" (1989).
Ze scoorde bescheiden Top 40 hits met Pink Cadillac en Miss you like crazy.

Haar best verkopende album maakte Cole in 1991: "Unforgettable… with love". Hiervan werden wereldwijd veertien miljoen exemplaren verkocht. Door middel van moderne techniek zingt ze op dit album zelfs een "duet" met haar vader: Unforgettable, goed voor een Top 40 notering. Het album leverde haar zes Grammy Awards op. Haar album "Take a Look" (1993) was niet zo succesvol als de voorgaande albums en hitsingles bleven uit.

In 2001 werd een film over haar uitgebracht: "Living for love: The Natalie Cole Story". In juli 2008 werd bij Cole hepatitis C vastgesteld. Ze vermoedde dat ze deze leverziekte 30 jaar eerder had opgelopen, als gevolg van haar drugsgebruik. Daarna had Cole geregeld hartproblemen. In 2009 onderging zij een niertransplantatie.Natalie Cole overleed eind 2015 op 65-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles.
Bij haar afscheidsdienst zong Stevie Wonder, spraken Lionel Richie, Chaka Khan en Smokey Robinson. Ook Gladys Knight, Johnny Mathis en andere vrienden en collega's namen afscheid van haar. Daarna werd zij begraven bij haar ouders, broer en zus in Forest Lawn Memorial Park. Haar zoon Robert Yancy overleed in augustus 2017, net als zijn vader op jonge leeftijd (39 jaar) en aan een hartaanval.

Songtekst

Unforgettable, that's what you are
Unforgettable, though near or far
Like a song of love that clings to me
How the thought of you does things to me
Never before has someone been more

Unforgettable in every way
And forevermore (and forevermore)
That's how you'll stay (that's how you'll stay)
That's why darling, it's incredible
That someone so unforgettable
Thinks that I am unforgettable too

(Musical interlude)

No, never before has someone been more
Ooh unforgettable (unforgettable)
In every way (in every way)
And forevermore (and forevermore)
That's how you'll stay (that's how you'll stay)
That's why darling it's incredible
That someone so unforgettable
Thinks that I am unforgettable too.

Songinformatie

Trivia

Cover van: Nat "King" Cole - Unforgettable (1951).
ArtiestNatalie Cole,
Nat King Cole
 A-kant
Titel Unforgettable
Lengte 3:29
Componist(en) Irving Gordon
Producer(s) David Foster
 B-kant
Titel [Natalie Cole] Cottage For Sale
Lengte 2:40
Componist(en) Larry Conely, Willard Robinson
Producer(s) David Foster
 
Platenlabel Elektra
Catalogusnr EKR 128 7559-64875-7
Hoogste positie UK 19
Hoogste positie US 14
Album Unforgettable - With Love


Positieverloop