Coverafbeelding Nat King Cole - The Christmas Song (Merry Christmas To You)

Nat King Cole

The Christmas Song (Merry Christmas To You)

  • Statistieken
  •   Geen notering

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-03-1919
Land   Verenigde Staten

Nathaniel Adams Coles alias Nat Cole werd geboren in Montgomery, Santa Monica en was een Amerikaanse jazzzanger, pianist en songwriter. Cole wordt algemeen beschouwd als een van de beste mannelijke vocale jazz- en balladvertolkers van de jaren vijftig en zestig.

Van 1936 tot 1945 gaf hij zijn naam aan The King Cole Trio (in eerste formatie met Oscar Moore en Wesley Prince). In 1943 nam hij het nummer 'Straighten Up and Fly Right' op, dat zijn eerste nationale hitsong werd. Het nummer baseerde hij op een van zijn vaders preken en op een bekend zwart volksverhaal. Nat werd door zijn trio-opnamen als een van de groten uit de jazzwereld beschouwd.Vanaf 1945 besloot Nat zijn bijzondere stem ook buiten de jazz te laten horen. Hij ontwikkelde zich meer en meer als (jazz)balladzanger. Zijn herkenbare baritonstem zorgde voor een miljoenenomzet bij platenmaatschappij Capitol. Nat was de superster van de jaren vijftig, en niet alleen in de Verenigde Staten. Zijn in 1956 uitgebrachte cover van When I Fall in Love bezorgde hem het jaar erop een tweede plaats in de Britse hitlijsten.
Verder volgden hits als Mona Lisa, Smile, Unforgettable, Young love.
Nat King Cole overleed begin 1965 op 45-jarige leeftijd in het St. John's Hospital in Santa Monica (Californië). Nat King Cole werd begraven op Forest Lawn Memorial Park in Glendale (Californië).

Nat was een artiest van voor het Top 40 tijdperk. Toch staat hij eenmaal in de Top 40 met een re-make van het duet Unforgettable samen met zijn dochter Natalie Cole. Het nummer bereikte in 1989 de 20e plaats als hoogste notering.Songinformatie

ArtiestNat King Cole