Coverafbeelding Miley Cyrus - Malibu
  • Statistieken
  •   13 weken
  •   12 piekpositie
  •   228 punten
  •   2017

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-12-1992
Land   Verenigde Staten

Destiny Hope Cyrus, dochter van de countryzanger Billy Ray Cyrus, begint haar loopbaan als actrice met kleine rollen in tv-series en een bijrol in de film Big Fish. In 2006 komt alles in een enorme stroomversnelling als ze de ster van de Disney-serie Hannah Montana wordt. Binnen een jaar is het debuutalbum Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus een feit.

In 2008 verschijnt het album Breakout, waarvan de single 7 Things haar eerste notering in de Tipparade wordt. Haar derde album, Can’t Be Tamed, levert Cyrus in ons land ook een notering in de albumhitlijst op. Het zou het laatste album zijn dat ze voor Disney maakte.

Samen met Pharrell Williams werkte ze aan haar vierde studioalbum Bangerz, dat in 2013 verscheen. Op het album staan verschillende samenwerkingen, waaronder met Big Sean, Nelly en Britney Spears.De zangeres laat zich van een andere kant horen en ook zien, want de videoclip bij Wrecking Ball, waarin de zangeres naakt op een sloopkogel zit, baart opzien. Het nummer bereikt tot twee keer toe de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. In ons land is het nummer haar debuut in de Top 40 en bereikt ze de elfde positie. In 2014 waagt de zangeres opnieuw een poging een hit te scoren, dan met 4x4 (waarop ook Nelly te horen is).

In het voorjaar van 2017 deelt Miley Cyrus mee dat ze in een nieuwe fase van haar leven terecht is gekomen. De relatie met Liam Hemsworth, die ze een tijd lang onderbrak, bloeit ondertussen weer op. Ook deelt ze mee van de jointjes en de alcohol af te willen blijven. Haar nieuwe single krijgt dan weer wel een drankmerk mee: Malibu, dat de eerste track is van haar album Younger Now. De titeltrack van dat album, dat eind september verschijnt, wordt haar volgende single. Miley Cyrus kondigt in december haar rentree aan via Nothing Breaks Like A Heart, de single met Mark Ronson waar ze voor de tweede keer een Alarmschijf mee weet te scoren.

Op 31 mei 2019 verschijnt de EP She's Coming met daarop de single Mother's Daughter als een van de zes tracks. Die EP laat ze in augustus al weer achter zich als Slide Away haar volgende single wordt. Nog geen maand later verschijnt de titeltrack van de film Charlie's Angels die in november in de bioscopen gaat draaien. Miley maakte dat nummer samen met Lana Del Rey en Ariana Grande. In augustus 2020 komt ze weer met een solosingle, Midnight Sky. Dat is de eerste track van haar zevende album Plastic Hearts. Op dat album komen duetten met 80's-iconen Billy Idol (Night Crawling), Joan Jett (Bad Karma) en Dua Lipa (Prisoner).

De single Angels Like You is alweer de derde single wat afkomstig is van haar hit-album Plastic Hearts. In maart 2021 is Cyrus vertrokken bij RCA en tekende ze bij Columbia Records, een zusterlabel van RCA onder de paraplu van Sony Music. De Amerikaanse band Metallica komt in september 2021 met een bijzondere versie van hun hit album The Black Album. Het album zal volledig gevuld zijn met Metallica-covers, waaraan maar liefst 53 artiesten hebben gewerkt. Miley is er daar ook één van. Zij heeft samen met Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo en Chad Smith het nummer Nothing Else Matters onder handen genomen. In januari 2023 brengt ze de single Flowers uit, daarmee scoort ze haar eerste nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. In maart 2023 brengt ze haar achtste studioalbum genaamd Endless Summer Vacation uit. Tegelijkertijd brengt ze de tweede single van het album genaamd River uit. Een maand later volgt de single Jaded.


Songtekst

I never came to the beach
Or stood by the ocean
I never sat by the shore
Under the sun with my feet in the sand
But you brought me here
And I'm happy that you did
Cause now I'm as free
As birds catching the wind

I always thought I would sink
So I never swam
I never went boating
Don't get how they are floating
And sometimes I get so scared
Of what I can't understand

But here I am
Next to you
The sky's more blue
In Malibu
Next to you
In Malibu
Next to you

We watched the sun go down
As we were walkin'
I'd spent the rest of my life
Just standing here talking
You explain the current
As I just smile
Hoping that you'll stay the same
And nothing will change
And it'll be us
Just for a while

Do they even exist
That's when I make the wish
To swim away with the fish
Cause it's supposed to be this hot
All summer long
I never would've believed you
If three years ago you told me
I'd be here writing this song

But here I am
Next to you
The sky's more blue
In Malibu
Next to you
In Malibu
Next to you

Next to you
The sky's so blue
In Malibu
Next to you

We are just like the waves
That flow back and forth
Sometimes I feel like I'm drowning
And you're there to save me
And I wanna thank you
With all of my heart
It's a brand new start
A dream come true
In Malibu

Songinformatie

ArtiestMiley Cyrus
Titel Malibu
Lengte 3:52
Componist(en) Miley Cyrus; Oren Yoel [= Oren Yoel Kleinman]
Producer(s) Oren Yoel
Engineer(s) Doron Dina / Assisted by Jeff Jackson, Robin Florent /Mixing Engineer: Chris Galland
Mixage Manny Marroquin
Platenlabel RCA
Catalogusnr digital download
Releasedatum 11-05-2017
Hoogste positie UK 11
Hoogste positie US 10


Positieverloop