Coverafbeelding Lionel Richie - Ballerina Girl
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   35 piekpositie
  •   13 punten
  •   1987

Artiestinformatie

Geboortedatum   20-06-1949
Land   Verenigde Staten

In 1968 start hij met studiegenoten de groep Commodores en hij schreef de meeste hits die ze in de jaren 70 scoorden. Hij richtte zich voornamelijk op de ballads waar hij ook hoge ogen mee gooide. Want hits als Easy, Three Times A Lady en Sail On zijn allemaal hits geworden. Nadeel was wel dat hij het middelpunt werd van de groep, waardoor een tweedeling ontstond.Endless Love mocht niet op het volgende Commodores-album dus nam Lionel Richie het nummer samen met Diana Ross op. Dit nummer leverde zoveel succes op dat Lionel Richie besloot zich helemaal te richten op zijn solo-carriere en afscheid nam van The Commodores.


Het eerste solo-album wat hij uitbracht kreeg geen titel. Hij zette er allemaal nummers op die hij bij de Commodores niet mocht uitbrengen. Het zou een van de best verkopende albums van dat jaar worden en hij scoorde daarmee ook nog met het nummer Truly, afkomstig van dat titeloze album, zijn eerste Grammy Award.


In 1983 brengt hij zijn tweede solo album uit, Can’t Slow Down. Hitsingles als All Night Long en Hello zijn afkomstig van dat album. Vanaf dat moment is Lionel Richie een echte superster.


Samen met Michael Jackson werkt hij in 1985 aan de single We Are The World, dat voor het goede doel USA for Africa wordt opgenomen. Hij wordt hiervoor door Harvard University onderscheiden met de Peter J. Gomes Humanitarian Award.


Zijn volgende album, Dancing On The Ceiling uit 1986 is weer een groot succes.


In 1987 gaat het privé minder goed met hem, waardoor hij zich terugtrekt uit de muziekwereld. Een scheiding, het verzorgen van zijn zieke vader en het zelf veel bezoeken aan de kno-arts i.v.m. een keelaandoening, vraagt veel van zijn tijd.


Zijn comeback in 1992 maakt hij met het verzamelalbum Back To Front. Dit album heeft in Nederland maar liefst 11 weken op nummer 1 gestaan. De single My Destiny was zijn grootste hit van dit album.


Na 20 jaar bij dezelfde platenmaatschappij, Motown, was het tijd om over te stappen. Hij tekent bij Island en in 1996 brengt hij Louder Than Words uit.


In 1997 krijgt hij een plekje in de Alabama Music Hall of Fame.

Na zijn album Renaissance in 2000, waarvan onder andere de hitsingle Angel komt, dalen zijn verkoopcijfers. Zijn optredens blijven wel heel succesvol. Zo geeft hij in 2008 in het GelreDome vier uitverkochte Symphonica in Rosso concerten. Gastoptredens zijn er van onder andere Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Alain Clark. Twee maanden daarvoor brengt hij de single Face In The Crowd uit, een duet met Trijntje Oosterhuis. Na 8 jaar komt hij daarmee weer in de top 10 terecht. Met de concertregistratie van Symphonica in Rosso komt hij binnen op de 1e plaats in de albumlijsten. Na 16 jaar pakt hij weer een nummer 1 succes.


In 2009 komen de Commodores voor enkele optredens weer samen.


In 2012 brengt hij zijn album Tuskegee uit, waarop duetten staan met o.a. Shania Twain, Blake Shelton en Kenny Rogers. Voor de Benelux komt hij met een nieuwe versie van Angel en You Are, die hij samen met o.a. Waylon zingt.Zijn staat van dienst is enorm. Zo heeft hij o.a. 5 Grammy Awards, een Oscar en een Golden Globe op de schoorsteen staan. Wereldwijd heeft hij meer dan 100 miljoen albums verkocht.

Songtekst

Ballerina Girl
You are so lovely
With you standing there
I'm so aware
Of how much I care for you

You are more than now
You are for always
I can see in you
My dreams come true
Don't you ever go away

You make me feel like
There's nothing I can't do
And when I hold you
I only want to say
I love you

Ballerina Girl
The joy you bring me
Every day and night
Holding you tight
How I've waited for your love

Sometimes I've wondered
If you'd ever come my way
Now that I've finally found you
This is where my heart will stay

I'm never gonna break your heart
Never will we drift apart
'Cause all I wanna do
Is share my whole life with you

'Cause you make me feel like
There's nothing I can't do
I guess I finally realized
There's nothing else like loving you

Ballerina Girl
You are so lovely
I can see in you
My dreams come true
Don't you ever go away
Ballerina Girl...

Songinformatie

ArtiestLionel Richie
 A-kant
Titel Ballerina Girl
Lengte 3:35
Componist(en) Lionel Richie
Producer(s) Lionel Richie, James Anthony Carmichael
 B-kant
Titel Deep River Woman
Lengte 4:35
Componist(en) Lionel Richie
Producer(s) Lionel Richie, James Anthony Carmichael
 
Platenlabel Motown
Catalogusnr ZB41081
Hoogste positie UK 17
Hoogste positie US 7
Album Dancing on the Ceiling


Positieverloop