Coverafbeelding Kygo feat. Will Heard - Nothing left
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   11-09-1991
Land   Noorwegen

De Noor Kyrre Gorvell-Dahl wordt in een klap bekend als hij een remix maakt van Ed Sheerans hit I See Fire. Zijn versie wordt op YouTube in drie maanden tijd ruim 40 miljoen keer bekeken met een top 2-notering in de Roemeense Top 40 als meest opvallende resultaat.
Chris Martin vraagt hem om een remix te maken van één van zijn Coldplay-nummers, Midnight. Ook vraagt Avicii hem zijn voorprogramma te zijn bij optredens in Noorwegen.

In 2014 wordt zijn remix van Cut Your Teeth, een track van Kyla La Grange, zijn eerste hit in de Top 40. Ook de opvolgers Firestone (samen met Conrad) en Stole The Show (met Parson James) worden hits en staan eind april '15 zelfs tegelijkertijd in de top 10. Beide nummers komen tot de derde plaats in de Top 40. In de zomer van 2015 maakt de Noor met Will Heard zijn volgende track, Nothing Left.

In september passeert Kygo de band A-ha en is vanaf dat moment de meest succesvolle Noorse act in ons land. Ook verschijnt die maand Here For You, zijn samenwerking met Ella Henderson. In december volgt de volgende samenwerking, nu met de Amerikaanse Maty Noyes op Stay. Op dat moment is al duidelijk dat Kygo de meest succesvolle artiest van 2015 is.

Op 13 mei 2016 verschijnt het debuutalbum van Kygo, Cloud Nine. Als voorloper van het album verschijnt halverwege maart ook de track Fragile met de Brit Labrinth. Raging wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash.
In augustus lanceert Kygo zijn eigen kledinglijn en is hij te zien tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen, waar bij met Julia Michaels het nummer Carry Me brengt.

Op 16 februari 2017 brengt hij It Ain't Me uit, een samenwerking met Selena Gomez. Daarmee staat hij uiteindelijk zes weken op nummer 2. De opvolger wordt First Time, een samenwerking met Ellie Goulding. Via Stargazing, de titeltrack van zijn ep die in september verschijnt, introduceert hij de Amerikaanse zanger Justin Jesso. In november verschijnt zijn tweede album, Kids In Love. Twee weken voor die release verschijnt de titeltrack als zijn nieuwe single. De samenwerking met John Newman, Never Let You Go, wordt eind december de opvolger.In 2018 scoort hij met Miguel zijn negende Dance Smash met Remind Me To Forget. Terwijl die track net buiten de top 10 valt dropt hij een samenwerking met Imagine Dragons, Born To Be Yours. In oktober is Happy Now, een samenwerking met Sandro Cavazza, zijn volgende single.

In februari van 2019 verschijnt er een samenwerking met de Amerikaanse singer-songwriter Valerie Broussard, Think About You. Voor de film Detective Pikachu maakt hij met Rita Ora het nummer Carry On. Vier maanden later verschijnt Higher Love, een nummer met de vocalen van Whitney Houston. Het nummer is een remake van de hit die Steve Winwood in 1986 scoorde.


Songtekst

Tell me that you need me
To help you find a way
Through all of this madness
Can I be your light of day

Please, won't you believe me
Even if you don't agree
Know that I am trying
To help us all break free

Oh, there'll be nothing left for no one, no
There'll be nothing left for no one
If you don't start
Living your life
Turn to one side
With a blind eye
There'll be nothing left for no one
For no one

I'm saying that I'm sorry
For things I've said and done
But I don't want to be here if I'm
I'm looking down a gun

Oh, there'll be nothing left for no one, no
There'll be nothing left for no one
If you don't start
Living your life
Turn to one side
With a blind eye
There'll be nothing left for no one
For no one

Left for no one, left for no one
Left for no one, left for no one
Left for no one, left for no one
There'll be nothing left for no one
For no one

Songinformatie

Trivia

Kygo feat. Will Heard - Nothing Left (Original Mix) 3:56
[Kygo Music UL6460] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 31-07-2015)
(http://www.beatport.com/)
ArtiestKygo,
Will Heard
 A-kant
Titel Nothing Left
Lengte 3:58
Componist(en) Kygo [= Kyrre Gørvell-Dahll]; Will Heard
Producer(s) Kygo
 B-kant
Platenlabel Ultra Music
Catalogusnr digital download
Releasedatum 31-07-2015
Hoogste positie UK 79
Hoogste positie US --


Positieverloop