Coverafbeelding Kiss - Magic Touch
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   24 piekpositie
  •   60 punten
  •   1979

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Kiss werd opgericht in januari 1973 door Gene Simmons (echte naam: Chaim Witz) en Paul Stanley (echte naam: Stanley Eisen) aangevuld met Ace Frehley (echte naam: Paul Daniel Frehley) en Peter Criss (echte naam: George Peter John Criscuola). Zij noemden zichzelf 'The Hottest Band in the World'. De groepsnaam Kiss is door Paul Stanley gekozen en ontleend aan een lied van The New York Dolls, 'Looking for a kiss'.

In het begin werden de fans vooral gegrepen door de extravagante kleding en optredens. Gekleed in futuristische kostuums met als maskers aandoende make-up en omgeven door rook en vuur wilde Kiss van elk concert een spektakel maken. De muziek is commerciële hardrock, bombastisch met veel melodie.

Ze brachten diverse album uit en in 1975 werd het album Alive! uitgebracht, een verzameling van hun beste nummers tot dan toe opgenomen tijdens optredens. In Amerika kwam dit album in de album top tien terecht en nog steeds wordt dit album door critici en rockfans gezien als een van de betere live-albums. Daarna volgenden strubbelingen in de band en verlieten diverse leden de band om soms weer terug te keren.

In 1979 besloten de leden van Kiss weer gezamenlijk de draad op te pakken door het album Dynasty op te nemen. Dit album was zeer commercieel en had duidelijke invloeden van disco wat resulteerde in de wereldwijde hits I Was Made for Lovin' You en Sure know something. Veel fans stelden deze afwijking van de oorspronkelijke Kiss-sound niet op prijs.
Maar beide nummers werden grote hits.

In 1983 besloot Kiss de maskers af te zetten. Grondleggers Paul Stanley en Gene Simmons dachten dat het ontmaskeren van de band goed zou zijn voor de verkoopcijfers. Het album Lick it up verkocht zeer goed en was de eerste plaat in vier jaar die platina werd maar bracht geen hitsingles.
Daarna volgden nog diverse album en had de groep nog enkele bescheiden Top 40 hits.

In 2019 kondigde de band het laatste optreden van zijn tournee "End of the Road" aan, die was begonnen op 31 januari 2019 in de Rogers Arena in Vancouver, Canada en is bedoeld als afscheidstournee. Dat zou op 17 juli 2021 in New York moeten plaatsvinden, de stad waar de groep vandaan komt.

Songtekst

[verse 1]:
She's got the magic touch
You're walking around in a dream
She's got the magic touch
Oh no! But it ain't what it seems
You feel there's a fire burnin'
When she feels cold inside
But you still want her much too much
One day when she leaves you
Lonely you won't be satisfied
Until you feel her magic touch

Her magic touch [3x]

[verse 2]:
She's got the magic touch
You're under a spell that she's cast
She's got the magic touch
Oh no! But it ain't gonna last
She'll keep her lovelight shinin'
To blind you from her lies
But you still need her oh so much
And when she says she's leavin'
That's when you realize
How much you need her magic touch

Her magic touch [3x]

[repeat verse 1]

Songinformatie

ArtiestKiss
 A-kant
Titel Magic Touch
Lengte 4:40
Componist(en) Paul Stanley
Producer(s) Vini Poncia
 B-kant
Titel Save Your Love
Lengte 4:39
Componist(en) Ace Frehley
Producer(s) Vini Poncia
 
Platenlabel Casablanca
Catalogusnr 101259
Album Dynasty


Positieverloop