Coverafbeelding Kinderen Voor Kinderen - Meidengroep
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   11 piekpositie
  •   104 punten
  •   1983

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1980 ontstaat Kinderen Voor Kinderen als liedjesshow bij de VARA. In de eerste edities wordt geld ingezameld om speelgoed te kunnen kopen voor kinderen in de derde wereld. De groep, waarin jaarlijks steeds andere kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar een plaats vinden, is vrijwel direct succesvol. Ik Heb Zo Waanzinnig Gedroomd staat in het voorjaar van 1981 op de zevende plaats van de Top 40 en is nog steeds de grootste hit van het koor.
Door de jaren heen hebben verschillende tekstschrijvers liedjes aangeleverd, waaronder Harry Bannink, Claudia de Breij, Fluitsma & Van Tijn, Henk Westbroek en Ivo de Wijs. Sinds 2012 worden ook speciaal voor de Kinderboekenweek nummers afgeleverd. Bijna 26 jaar na de laatste hit staat Kinderen Voor Kinderen daardoor met Hallo Wereld in 2012 weer in de Top 40. Ook een jaar later weet Klaar Voor De Start, dan hun zevende hit, de lijst te bereiken.

Majel Lustenhouwer was tot 2005 de leider van het koor, waarvoor ze een jaar later werd onderscheiden als ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze werd opgevolgd door Babette Labeij, die sinds 2010 weer is vervangen door Jorge Verkroost.

Al op jonge leeftijd waren de zangkwaliteiten van kinderen hoorbaar. Zo zongen EliZe, Iris Van Kempen (XYP), Sam Leijten (B-Brave), Ferry Van Der Veer (Kelly), Mandy Huydts, Karin en Laura Vlasblom en Marjon Keller (die later als viertal Frizzle Sizzle vormden) en Made In June in het koor.

In 2014 bestaat Kinderen Voor Kinderen 35 jaar. Het jubileum wordt gevierd met een musical en een jubileumshow in Carré. Begin september verschijnt de door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde single Feest, dat ook het themalied is van de 60e Kinderboekenweek. Twee weken later verschijnt ook het gelijknamige 35e album met twaalf nieuwe nummers, waaraan onder meer Niels Geusebroek, Maaike Ouboter en Faberyayo hebben meegewerkt.

Jaarlijks brengt Kinderen Voor Kinderen speciaal voor Koningsdag een nieuwe single. In 2019 is dat het nummer Pasapas. Het thema van 2021 is IK + JIJ = WIJ. Voor het nummer van dit jaar sluit de titel Zij Aan Zij hier mooi bij aan. Het motto is "Het maakt niet uit wie je bent, iedereen mag er zijn". In 2022 is de single voor Koningsdag Fittop10. Niet alleen past het nummer bij het thema Voel Je Fit, het sluit ook aan bij het tiende Koningsspelenlied. Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft Kinderen Voor Kinderen het nummer Gi-Ga-Groen gemaakt. Traditiegetrouw is dit ook de titelsong voor het nieuwe album.

Songtekst

{transcribed by Adri Verhoef, 22-11-1997}

'k Heb ze thuis eens laten weten,
Wat ik later worden wil,
Het was net onder het eten,
't Werd een ogenblikje stil,
Want ik zei dat ik wou zingen,
En het liefste in een groep.
Oeoeoeoe, dat gaf groot gedonder,
't Werd nog haast een handgemeen,
Maar ik bleef er nuchter onder,
En ik riep er dwars doorheen:

[chorus]:
Hou maar op, ik blijf er bij,
Dat zij met mij gaan zingen in een meidengroep.
Dat is iets dat ik al tijden roep,
Alles liever dan kantoor.
Hou maar op, ik blijf er bij,
Dat zij met mij gaan zingen in een meidengroep.
Wat is er mooier dan zo'n vrij beroep
We willen bij zo'n groep. We zetten door.

En ben ik nu bij een tante
Bij m'n oma of een oom,
Dan hoor ik van alle kanten,
"Word toch wakker uit die droom.
Ga toch liever iets studeren".
Maar dan zweer ik bij zo'n groep.
Oeoeoeoe, dan moet je ze horen,
Dat ik toegeef aan een gril,
Maar dan zeg ik plompverloren:
"Ik doe lekker wat ik wil".

[chorus] [2x]

Songinformatie

ArtiestKinderen Voor Kinderen
 A-kant
Titel Meidengroep
Lengte 2:40
Componist(en) Hans van Hemert, Marco Peters
Producer(s) Flory Anstadt
 B-kant
Titel Brief Aan Ernst (Van Doe Maar)
Lengte 2:40
Componist(en) Henk van der Molen
Producer(s) Flory Anstadt
 
Platenlabel Varagram
Catalogusnr ZT 194
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Kinderen Voor Kinderen 4


Positieverloop