Coverafbeelding Kinderen Voor Kinderen - Ik Heb Zo Waanzinnig Gedroomd

Kinderen Voor Kinderen

Ik Heb Zo Waanzinnig Gedroomd

  • Statistieken
  •   9 weken
  •   7 piekpositie
  •   207 punten
  •   1981

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1980 ontstaat Kinderen Voor Kinderen als liedjesshow bij de VARA. In de eerste edities wordt geld ingezameld om speelgoed te kunnen kopen voor kinderen in de derde wereld. De groep, waarin jaarlijks steeds andere kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar een plaats vinden, is vrijwel direct succesvol. Ik Heb Zo Waanzinnig Gedroomd staat in het voorjaar van 1981 op de zevende plaats van de Top 40 en is nog steeds de grootste hit van het koor.
Door de jaren heen hebben verschillende tekstschrijvers liedjes aangeleverd, waaronder Harry Bannink, Claudia de Breij, Fluitsma & Van Tijn, Henk Westbroek en Ivo de Wijs. Sinds 2012 worden ook speciaal voor de Kinderboekenweek nummers afgeleverd. Bijna 26 jaar na de laatste hit staat Kinderen Voor Kinderen daardoor met Hallo Wereld in 2012 weer in de Top 40. Ook een jaar later weet Klaar Voor De Start, dan hun zevende hit, de lijst te bereiken.

Majel Lustenhouwer was tot 2005 de leider van het koor, waarvoor ze een jaar later werd onderscheiden als ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze werd opgevolgd door Babette Labeij, die sinds 2010 weer is vervangen door Jorge Verkroost.

Al op jonge leeftijd waren de zangkwaliteiten van kinderen hoorbaar. Zo zongen EliZe, Iris Van Kempen (XYP), Sam Leijten (B-Brave), Ferry Van Der Veer (Kelly), Mandy Huydts, Karin en Laura Vlasblom en Marjon Keller (die later als viertal Frizzle Sizzle vormden) en Made In June in het koor.

In 2014 bestaat Kinderen Voor Kinderen 35 jaar. Het jubileum wordt gevierd met een musical en een jubileumshow in Carré. Begin september verschijnt de door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde single Feest, dat ook het themalied is van de 60e Kinderboekenweek. Twee weken later verschijnt ook het gelijknamige 35e album met twaalf nieuwe nummers, waaraan onder meer Niels Geusebroek, Maaike Ouboter en Faberyayo hebben meegewerkt.

Jaarlijks brengt Kinderen Voor Kinderen speciaal voor Koningsdag een nieuwe single. In 2019 is dat het nummer Pasapas. Het thema van 2021 is IK + JIJ = WIJ. Voor het nummer van dit jaar sluit de titel Zij Aan Zij hier mooi bij aan. Het motto is "Het maakt niet uit wie je bent, iedereen mag er zijn". In 2022 is de single voor Koningsdag Fittop10. Niet alleen past het nummer bij het thema Voel Je Fit, het sluit ook aan bij het tiende Koningsspelenlied. Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft Kinderen Voor Kinderen het nummer Gi-Ga-Groen gemaakt. Traditiegetrouw is dit ook de titelsong voor het nieuwe album.
ZiggZagg is de titel van het Koningsdagnummer voor 2023.


Songtekst

{transcribed by Adri Verhoef, 11-9-1999}

[chorus]:
Ik heb zo wa wa wa waanzinnig gedroomd
Ik was zo mo mo mooi, 't was echt niet gewoon
Iedereen riep: "Hieperdepiep"
Daarna werd ik gekust en gekroond
Ik heb zo wa wa wa waanzinnig gedroomd
Ik werd met ca ca ca cadeaus overstroomd
Iedereen zei: "Hou je van mij"
Wa waanzinnig, maar heerlijk gedroomd

[verse 1]:
Eens in het jaar
Dan droom je zo raar
Dat je het niet gauw vergeet
Zilveren zang
Een zoen op je wang
Iedereen wil met je mee

Bij het ontwaken bedenk je beschroomd
Niemand vertellen wat ik heb gedroomd

[chorus]

Diep in de nacht
Totaal onverwacht
Duizelt je hoofd van geluk
Iedereen lacht
En alles wordt licht
Als men een ster voor je plukt

Bij het ontwaken bedenk je beschroomd
Niemand vertellen wat ik heb gedroomd

[chorus]

Songinformatie

ArtiestKinderen Voor Kinderen
 A-kant
Titel Ik Heb Zo Waanzinnig Gedroomd
Lengte 2:14
Componist(en) Herman Pieter de Boer, Tonny Eyk
Producer(s) Flory Anstadt
 B-kant
Titel Ik En M'n Beessie
Lengte 2:07
Componist(en) Hans Peters
Producer(s) Flory Anstadt
 
Platenlabel Varagram
Catalogusnr ZT 93
Album Kinderen Voor Kinderen


Positieverloop