Coverafbeelding justin bieber feat. nicki minaj - beauty and a beat
  • Statistieken
  •   8 wkn Tipparade
  •   2012

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-03-1994
Land   Canada

In 2007 wordt Justin Bieber ontdekt via video’s die hij op YouTube had geplaatst. In 2009 verschijnt zijn eerste mini-album, My World, dat in de Verenigde Staten direct een succes wordt. Op het album werkt hij al samen met Usher. Het succes resulteert in zijn debuutalbum, My World 2.0.

Baby is zijn samenwerking met Ludacris en wordt in 2010 zijn eerste Top 40-hit. Jaren later wordt de clip van het nummer de minst populaire die op YouTube heeft gestaan.

In 2013 keert Bieber terug in de Top 40 als hij samenwerkt met Will.I.Am op #ThatPower. Die track wordt zijn grootste succes in ons land. Bieber wordt succesvol en heeft een grote fanbase, de Beliebers. Het sterrendom verleidt de ster ook tot activiteiten waardoor hij veelvuldig in aanraking komt met de politie. En dat leverde hem in 2014 ook het label op van ‘meest vervelende bekendheid’

In 2015 werkt Bieber samen met Skrillex en Diplo aan het Jack Ü-project, waarvan Where Are Ü Now het resultaat is. En terwijl hij met die track begin september nog in de Top 40 staat komt ook de voorloper van zijn nieuwe album, What Do You Mean?, binnen in de lijst. Die single wordt later, voor zes weken, zijn eerste nummer 1-hit in de Top 40. Vlak voor de release van zijn album verschijnt Sorry als nieuwe single en weet eveneens de eerste plaats in de lijst te bereiken.
Het album Purpose verschijnt op 13 november. In de Verenigde Staten weet Bieber met 17 nummers in de Billboard Hot 100 terecht te komen. Daarmee overtreft hij het record van The Beatles en Drake die dat elk met 14 nummers wisten te doen. Terwijl What Do You Mean? en Sorry beide in de top 3 staan wordt Love Yourself zijn eerste Alarmschijf.

Op 4 december 2015 schrijft Justin Bieber een Top 40-record op zijn naam door tegelijkertijd met drie hits in de top 5 te staan. Ook evenaart hij de prestaties van The Beatles (in 1965), Bruce Springsteen (in 1985) en Sandra van Nieuwland (in 2012) die eerder met drie gelijktijdige hits in de top 10 stonden.Op 9 januari 2016 is hij de eerste solo-zanger die zichzelf van de eerste plaats weet te stoten. Love Yourself verwijst op dat moment Sorry terug naar de tweede plaats. Een week later, als ook Children binnenkomt in de Top 40, staat hij met vier nummers tegelijk in de Top 40. Alleen Dave Berry, Sandra van Nieuwland en Ariana Grande leverden die prestatie.
Nadat hij voor alle nummers van het album Purpose al een video afleverde, krijgt Company in juni een nieuwe uitvoering waarin alle hoogtepunten van de zanger worden gemonteerd. Ondertussen is de zanger bezig met zijn Purpose wereldtournee, die hem op 8 en 9 oktober ook naar de Arnhemse Gelredome brengt.
Zijn samenwerking met Diplo (Major Lazer) krijgt in de zomer een vervolg met Cold Water en levert hem zijn vierde nummer 1-hit in een tijdsbestek van nog geen jaar. Ook zijn samenwerking met DJ Snake bereikt in september de eerste plaats. Op dat moment lost Justin Bieber zich opnieuw af bovenaan de Top 40 - een prestatie die alleen The Beatles vaker leverden: totaal drie keer.
Let Me Love You is de vijfde nummer 1-hit voor Justin Bieber in een tijdsbestek van een jaar. Alleen The Beatles wisten dat vaker te doen in een periode van één jaar met zes nummer 1-hits.

Let Me Love You staat vijf weken bovenaan de Top 40. Daarmee brengt Justin zijn totaal aantal weken op nummer 1 op 25. Alleen The Beatles, Marco Borsato en George Michael stonden langer op de eerste plek. In november wordt hij de 10e artiest in de 52-jarige historie van de Top 40 die een jaar in de top 10 heeft gestaan.In 2017 komen we de naam van Justin Bieber tegen op een remix van Luis Fonsi en Daddy Yankee, Despacito. Via deze bijdrage scoort hij zijn zesde nummer 1-hit. Ook laat hij een lang gekoesterde wens van DJ Khaled in vervulling komen door, samen met Lil Wayne, Quavo en Chance The Rapper, mee te werken aan I'm The One. Met David Guetta levert hij in juni de track 2U af die door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. Dat gebeurt ook in augustus ook met Friends, de eerste nieuwe track van Justin Bieber zelf na de release van zijn Purpose-album.

Op 9 juli 2018 bevestigt Bieber via zijn sociale media dat hij verloofd is met Hailey Baldwin met wie hij later ook zou gaan trouwen. Later die maand is hij opnieuw te horen in een samenwerking met DJ Khaled, Chance The Rapper en Quavo: No Brainer.

Met Ed Sheeran brengt hij op 10 mei 2019 de single I Don't Care uit. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track ooit. I Don't Care staat uiteindelijk 11 weken op nummer 2, een record, maar bereikt de eerste plaats niet. In het najaar van 2019 maakt hij het nummer 10,000 hours met het countryduo Dan + Shay.

In 2020 zou Justin Bieber weer op tournee gaan maar die plannen gaan al snel de koelkast in na de uitbraak van het coronavirus. Op 14 februari verschijnt zijn vijfde studioalbum Changes. Vooruitlopend op dat album wordt Yummy uitgeroepen tot Alarmschijf en verschijnen de tracks Get Me (met Kehlani) en Intentions (met Quavo). Op 8 mei verschijnt Stuck With U, een track die hij met Ariana Grande maakt voordat op 18 september Holy de volgende release van de Canadees is. Vier weken later is er met Lonely een volgende single. Ook werkt hij mee aan Monster, een track op het vierde studioalbum van Shawn Mendes. Terwijl die track richting de top 10 schuift wordt Anyone zijn volgende release die hij op nieuwjaarsdag 2021 uitbrengt.

Halverwege maart 2021 lanceert Justin het album Justice. Begin maart 2021 is de single Hold On te beluisteren en eind maart al de track Peaches wat een samenwerking is met Daniel Caesar en Givēon. Hij houdt het tempo er lekker in, want nog geen week later dropt hij samen met Khalid de track As I Am. In juli 2021 levert hij samen met The Kid Laroi de track Stay af. Een maandje later werkt hij samen met Skrillex en Don Toliver aan de track Don't Go. Met de track Ghost dropt hij in oktober de zesde track van het album Justice. In de clip is niemand minder dan actrice Diane Keaton te zien als zijn grootmoeder.
Eind april 2022 levert zijn samenwerking met Don Toliver de single Honest op.


Songtekst

Yeah, Young Money, Nicki Minaj, Justin

Show you off, tonight I wanna show you off (eh eh eh)
What you got, a billion could've never bought (eh eh eh)

We gonna party like it's 3012 tonight
I wanna show you all the finer things in life
So just forget about the world, be young tonight
I'm coming for you, I'm coming for you

Cause all I need
Is a beauty and a beat
Who can make my life complete
It's all about you,
When the music makes you move
Baby do it like you do
Cause...

Body rock, girl, I can feel your body rock (eh eh eh)
Take a bow, you're on the hottest ticket now (eh eh eh)

We gonna party like it's 3012 tonight
I wanna show you all the finer things in life
So just forget about the world, be young tonight
I'm coming for ya, I'm coming for ya

Cause all I need
Is a beauty and a beat
Who can make my life complete
It's all about you,
When the music makes you move
Baby do it like you do

In time, ink lines, bitches couldn't get on my incline
World tour, it's mine, ten little letters, on a big sign
Justin Bieber, you know I'mma hit 'em with the ether
Buns out, wiener, but I gotta keep my eye out for Selener
Beauty, beauty and the beast
Beauty from the east, beautiful confessions of the priest
Beast, beauty from the streets, we don't get deceased
Every time a beauty on the beats

(Yeah, yeah, yeah, let's go, let's go)
Body rock, girl, I wanna feel your body rock

Cause all I need
Is a beauty and a beat
Who can make my life complete
It's all about you,
When the music makes you move
Baby do it like you do
Cause...

Songinformatie

Vele jonge meisjes hebben weer hoop, nu Justin Bieber en Selena Gomez uit elkaar zijn. Zijn nieuwste single zal hij echter alleen niet meer ten gehore brengen. Het doet hem te veel denken aan zijn ex-vriendin. Het nummer is verbannen van zijn playlist en als hij het hoort op de radio zet hij de radio uit. Het is het enige nummer van het derde studio album van Justin Bieber, waaraan hij niet zelf heeft meegeschreven. Nicki Minaj doet mee op de track en samen zingen ze "Party like it's 3012", analoog aan de track "2012 (It ain't the end) van Nicki Minaj zelf. Toen, op 12 oktober 2012, de video gereleased werd op het VEVO kanaal, werd er een nieuwe record geboekt. Binnen 24 uur tijd werd de video liefst 10,6 miljoen keer bekeken!
ArtiestJustin Bieber,
Nicki Minaj
Titel Beauty and a Beat
Lengte 3:47
Componist(en) Max Martin; Anton Zaslavski; Savan Kotecha; Onika Maraj
Producer(s) Max Martin [= Martin Sandberg]; Zedd [= Anton Zaslavski]
Platenlabel Island
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Hoogste positie UK 16
Hoogste positie US 5
Album Believe


Positieverloop