Coverafbeelding justin bieber - heartbreaker
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   2013

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-03-1994
Land   Canada

In 2007 wordt Justin Bieber ontdekt via video’s die hij op YouTube had geplaatst. In 2009 verschijnt zijn eerste mini-album, My World, dat in de Verenigde Staten direct een succes wordt. Op het album werkt hij al samen met Usher. Het succes resulteert in zijn debuutalbum, My World 2.0.

Baby is zijn samenwerking met Ludacris en wordt in 2010 zijn eerste Top 40-hit. Jaren later wordt de clip van het nummer de minst populaire die op YouTube heeft gestaan.

In 2013 keert Bieber terug in de Top 40 als hij samenwerkt met Will.I.Am op #ThatPower. Die track wordt zijn grootste succes in ons land. Bieber wordt succesvol en heeft een grote fanbase, de Beliebers. Het sterrendom verleidt de ster ook tot activiteiten waardoor hij veelvuldig in aanraking komt met de politie. En dat leverde hem in 2014 ook het label op van ‘meest vervelende bekendheid’

In 2015 werkt Bieber samen met Skrillex en Diplo aan het Jack Ü-project, waarvan Where Are Ü Now het resultaat is. En terwijl hij met die track begin september nog in de Top 40 staat komt ook de voorloper van zijn nieuwe album, What Do You Mean?, binnen in de lijst. Die single wordt later, voor zes weken, zijn eerste nummer 1-hit in de Top 40. Vlak voor de release van zijn album verschijnt Sorry als nieuwe single en weet eveneens de eerste plaats in de lijst te bereiken.
Het album Purpose verschijnt op 13 november. In de Verenigde Staten weet Bieber met 17 nummers in de Billboard Hot 100 terecht te komen. Daarmee overtreft hij het record van The Beatles en Drake die dat elk met 14 nummers wisten te doen. Terwijl What Do You Mean? en Sorry beide in de top 3 staan wordt Love Yourself zijn eerste Alarmschijf.

Op 4 december 2015 schrijft Justin Bieber een Top 40-record op zijn naam door tegelijkertijd met drie hits in de top 5 te staan. Ook evenaart hij de prestaties van The Beatles (in 1965), Bruce Springsteen (in 1985) en Sandra van Nieuwland (in 2012) die eerder met drie gelijktijdige hits in de top 10 stonden.Op 9 januari 2016 is hij de eerste solo-zanger die zichzelf van de eerste plaats weet te stoten. Love Yourself verwijst op dat moment Sorry terug naar de tweede plaats. Een week later, als ook Children binnenkomt in de Top 40, staat hij met vier nummers tegelijk in de Top 40. Alleen Dave Berry, Sandra van Nieuwland en Ariana Grande leverden die prestatie.
Nadat hij voor alle nummers van het album Purpose al een video afleverde, krijgt Company in juni een nieuwe uitvoering waarin alle hoogtepunten van de zanger worden gemonteerd. Ondertussen is de zanger bezig met zijn Purpose wereldtournee, die hem op 8 en 9 oktober ook naar de Arnhemse Gelredome brengt.
Zijn samenwerking met Diplo (Major Lazer) krijgt in de zomer een vervolg met Cold Water en levert hem zijn vierde nummer 1-hit in een tijdsbestek van nog geen jaar. Ook zijn samenwerking met DJ Snake bereikt in september de eerste plaats. Op dat moment lost Justin Bieber zich opnieuw af bovenaan de Top 40 - een prestatie die alleen The Beatles vaker leverden: totaal drie keer.
Let Me Love You is de vijfde nummer 1-hit voor Justin Bieber in een tijdsbestek van een jaar. Alleen The Beatles wisten dat vaker te doen in een periode van één jaar met zes nummer 1-hits.

Let Me Love You staat vijf weken bovenaan de Top 40. Daarmee brengt Justin zijn totaal aantal weken op nummer 1 op 25. Alleen The Beatles, Marco Borsato en George Michael stonden langer op de eerste plek. In november wordt hij de 10e artiest in de 52-jarige historie van de Top 40 die een jaar in de top 10 heeft gestaan.In 2017 komen we de naam van Justin Bieber tegen op een remix van Luis Fonsi en Daddy Yankee, Despacito. Via deze bijdrage scoort hij zijn zesde nummer 1-hit. Ook laat hij een lang gekoesterde wens van DJ Khaled in vervulling komen door, samen met Lil Wayne, Quavo en Chance The Rapper, mee te werken aan I'm The One. Met David Guetta levert hij in juni de track 2U af die door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. Dat gebeurt ook in augustus ook met Friends, de eerste nieuwe track van Justin Bieber zelf na de release van zijn Purpose-album.

Op 9 juli 2018 bevestigt Bieber via zijn sociale media dat hij verloofd is met Hailey Baldwin. Later die maand is hij opnieuw te horen in een samenwerking met DJ Khaled, Chance The Rapper en Quavo: No Brainer.

Met Ed Sheeran brengt hij op 10 mei 2019 de single I Don't Care uit. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track ooit.


Songtekst

Girl, you don't know how I feel (How I really feel)
Since you've been away, oh baby
Any chance that you could take my call (Take my call)
If I dialed you today

Now you say that you don't wanna talk
But it's cool
I've been thinking 'bout you all day long
Hoping you pick up your phone
And I know that I don't wanna lose your love
Oh baby, oh baby, oh baby

Oh girl, I got a secret place that we can go
Cause I really wanna be alone
And baby, nobody else gotta know
Just meet me later on alone

Don't tell me you're my heartbreaker
Cause girl, my heart is breaking
Don't tell me you're my heartbreaker
Cause girl, my heart is breaking

Girl, you see me standing here (Standing here)
Standing in the rain (Oh baby)
Any chance that you could stay right here (Yeah, yeah)
And never go away

Now you say that you don't wanna talk
But it's cool
I've been thinking 'bout you all day long
Hoping you pick up your phone
And I know that I don't wanna lose your love
Oh baby, oh baby, oh baby

Oh girl, I got a secret place that we can go
Cause I really wanna be alone
And baby, nobody else gotta know
Just meet me later on alone

Don't tell me you're my heartbreaker
Cause girl, my heart is breaking
Don't tell me you're my heartbreaker
Cause girl, my heart is breaking

So what I'm really trying to say is
And what I hope you understand
Is despite of all the imperfections of who I am
I still wanna be your man
I know it hasn't been easy for us to talk with everyone being around, but
This is personal, this is for me and you
And I want you to know that I still love you
I know the seasons might change
But sometimes love goes from sunshine to rain
But I'm under this umbrella and I'm calling your name
And you know I don't wanna lose that
I still believe in us

I still believe in love
I still believe in us
I hope you believe in us
The way I believe in us you don't see

Cause what you don't see
Is when we don't speak
I really don't sleep
I wanna talk to ya
And if I had the world in my hands
I'd give it all to ya
I wanna know if you're feeling
The way that I'm feeling
I wanna know if you're feeling
the way that I, the way that I

You told me to be careful with your heart, your heart
You told me to be careful with your heart, your heart
With your heart

Songinformatie

ArtiestJustin Bieber
 A-kant
Titel Heartbreaker
Lengte 4:23
Componist(en) Justin Bieber
Producer(s) T-Minus, Maejor Ali, Chief Tone
 B-kant
Platenlabel Island
Catalogusnr digital download
Releasedatum 07-10-2013
Hoogste positie UK 14
Hoogste positie US 13*


Positieverloop