Coverafbeelding John Mayer - Love on the weekend
  • Statistieken
  •   8 wkn Tipparade
  •   2016

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-10-1977
Land   Verenigde Staten

Als John Mayer van een buurman een cassettebandje krijgt van Stevie Ray Vaughan raakt hij als tiener in de ban van de blues. Zo leerde hij beroemde gitaristen als Buddy Guy en B.B. King kennen en begon hij gitaarlessen te nemen. Via wat optredens in de kroeg komt hij in de band Villanova Junction. Op 19-jarige leeftijd gaat hij studeren aan het Berklee College Of Music. Daar hield Mayer het niet uit en met Clay Cook vormt hij het duo LoFi Masters waarmee hij opnieuw in kleine clubs en kroegen ging spelen. Nu echter legde hij zich meer toe op popmuziek. Als het duo uiteen valt stort hij zich op solo-werk.


Na een aantal nummers op verzamelalbums maakt hij het album Room For Squares dat op internet verschijnt. Columbia ziet het succes en brengt het album commercieel uit met No Such Thing en Why Georgia als nummers die de Amerikaanse radio weten te halen. In 2003 verschijnt zijn tweede album Heavier Things dat in de Verenigde Staten de eerste plaats van de albumlijst weet te bereiken. Op dat album staat ook zijn Top 40-debuut Daughters. Hoewel het succes, met slechts een 30e plaats, bescheiden was werd Daughters wel onderscheiden met een Grammy voor Best Song.


In de jaren daarna volgt het album Continuum en een reeks singles met Clarity, Waiting On The World To Change en Gravity die allemaal blijven steken in de Tipparade.


Als op 17 november 2009 zijn vierde album Battle Studies wordt uitgebracht blijkt het succes van Mayer pas echt. Het album komt binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst en levert een reeks hits op met Who Says als eerste. Heartbreak Warfare, dat daarna in de Top 40 komt, groeit uit tot zijn grootste succes. Het nummer staat 24 weken in de lijst en komt in de top 3 terecht. Net als Heartbreak Warfare worden ook Hqalf Of My Heart en Perfectly Lonely uitgeroepen tot Alarmschijf.

In 2011 laat Mayer weten de release van zijn vijfde album uit te stellen vanwege stemproblemen. Daarvoor moet hij worden geopereerd en met een vertraging van een half jaar komt zijn album Born And Raised uit. Op dat moment had hij met Shadow Days al een zesde Top 40-hit op zijn naam geschreven.


De eerste track van zijn zesde album, Paradise Valley, is Paper Doll en staat in juli van 2013 vier weken in de Top 40. Daarna verschenen nog wel Wildfire en Who You Love, een duet met zijn liefje van toen, Katy Perry. Beide singles blijven steken in de Tipparade.


Zijn zevende studioalbum, The Search Of Everything, verschijnt in april van 2017. In de maanden naar de release bracht hij steeds een deel van het album in omloop en In november 2016 kwam ook Love On The Weekend in de Tipparade. Dat gebeurt ook met In The Blood (2017). Vooral dankzij de video wordt New Light in 2018 zijn 8e Top 40-hit. In 2019 verschijnen de nummers I Guess I Just Feel Like en Carry Me Away.
Na een wat rustigere periode komt John in juli 2021 met een nieuw album genaamd Sob Rock. Last Train Home is de eerste single van dit album dat al in juni te beluisteren is. Halverwege februari 2022 brengt hij de single Shot In The Dark uit

Songtekst

It's a Friday
We finally made it
I can't believe I get to see your face
You've been working
And I've been waiting
To pick you up and take you from this place

Love on the weekend
Love on the weekend
Like only we can
Like only we can
Love on the weekend
Love on the weekend
I'm coming up
And I'm loving every minute of it

You be the DJ
I'll be the driver
You put your feet up in the getaway car
I'm flying fast like a
A wanted man
I want you, baby, like you can't understand

Oh, love on the weekend
Love on the weekend
We found a message
In a bottle we were drinking
Love on the weekend
Love on the weekend
I hate your guts
Cause I'm loving every minute of it

Oh oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh

I gotta leave ya
It's gonna hurt me
My clothes are dirty and my friends are getting worried
Down there below us
Under the clouds
Baby, take my hand and pull me down, down, down, down

And I'll be dreamin' of the next time
We can go
Into another serotonin
Overflow
Love on the weekend
Love on the weekend
I'm busted up
But I'm loving every minute of it

Love on the weekend
Love on the weekend

I'm looking for a little love
I'm looking for a little love, oh yeah

Love on the weekend
Love on the weekend
Love on the weekend

Songinformatie

ArtiestJohn Mayer
Titel Love on the Weekend
Lengte 3:33
Componist(en) John Mayer
Platenlabel Columbia
Catalogusnr digital download
Releasedatum 17-11-2016
Hoogste positie UK --
Hoogste positie US 53


Positieverloop