Coverafbeelding john mayer - paper doll
  • Statistieken
  •   4 weken
  •   30 piekpositie
  •   32 punten
  •   2013

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-10-1977
Land   Verenigde Staten

Als John Mayer van een buurman een cassettebandje krijgt van Stevie Ray Vaughan raakt hij als tiener in de ban van de blues. Zo leerde hij beroemde gitaristen als Buddy Guy en B.B. King kennen en begon hij gitaarlessen te nemen. Via wat optredens in de kroeg komt hij in de band Villanova Junction. Op 19-jarige leeftijd gaat hij studeren aan het Berklee College Of Music. Daar hield Mayer het niet uit en met Clay Cook vormt hij het duo LoFi Masters waarmee hij opnieuw in kleine clubs en kroegen ging spelen. Nu echter legde hij zich meer toe op popmuziek. Als het duo uiteen valt stort hij zich op solo-werk.


Na een aantal nummers op verzamelalbums maakt hij het album Room For Squares dat op internet verschijnt. Columbia ziet het succes en brengt het album commercieel uit met No Such Thing en Why Georgia als nummers die de Amerikaanse radio weten te halen. In 2003 verschijnt zijn tweede album Heavier Things dat in de Verenigde Staten de eerste plaats van de albumlijst weet te bereiken. Op dat album staat ook zijn Top 40-debuut Daughters. Hoewel het succes, met slechts een 30e plaats, bescheiden was werd Daughters wel onderscheiden met een Grammy voor Best Song.


In de jaren daarna volgt het album Continuum en een reeks singles met Clarity, Waiting On The World To Change en Gravity die allemaal blijven steken in de Tipparade.


Als op 17 november 2009 zijn vierde album Battle Studies wordt uitgebracht blijkt het succes van Mayer pas echt. Het album komt binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst en levert een reeks hits op met Who Says als eerste. Heartbreak Warfare, dat daarna in de Top 40 komt, groeit uit tot zijn grootste succes. Het nummer staat 24 weken in de lijst en komt in de top 3 terecht. Net als Heartbreak Warfare worden ook Hqalf Of My Heart en Perfectly Lonely uitgeroepen tot Alarmschijf.

In 2011 laat Mayer weten de release van zijn vijfde album uit te stellen vanwege stemproblemen. Daarvoor moet hij worden geopereerd en met een vertraging van een half jaar komt zijn album Born And Raised uit. Op dat moment had hij met Shadow Days al een zesde Top 40-hit op zijn naam geschreven.


De eerste track van zijn zesde album, Paradise Valley, is Paper Doll en staat in juli van 2013 vier weken in de Top 40. Daarna verschenen nog wel Wildfire en Who You Love, een duet met zijn liefje van toen, Katy Perry. Beide singles blijven steken in de Tipparade.


Zijn zevende studioalbum, The Search Of Everything, verschijnt in april van 2017. In de maanden naar de release bracht hij steeds een deel van het album in omloop en In november 2016 kwam ook Love On The Weekend in de Tipparade. Dat gebeurt ook met In The Blood (2017). Vooral dankzij de video wordt New Light in 2018 zijn 8e Top 40-hit. Begin 2019 krijgt die hit met I Guess I Just Feel Like een opvolger.


Songtekst

Paper doll, come try it on
And step out of that black chiffon
Here's a dress of gold and blue
Sure was fun being good to you

This one we made just for fall
And winter runs a bit to small
This mint green is new for spring
My love didn't cost a thing

You're like twenty-two girls in one
And none of them know what they're running from
Was it just too far to fall
For a little paper doll

Fold a scarf, moroccan red
And tie your hair behind your head
Strap into some heels that hurt
You shoulda kept my undershirt

You're like twenty-two girls in one
And none of them know what they're running from
Was it just too far to fall
For a little paper doll

Cut the cord and pull some strings
And make yourself some angel wings
And if those angel wings don't fly
Someone's gonna paint you another sky

Cause you're like twenty-two girls in one
And none of them know what they're running from
Was it just too far to fall
Was it just too far to fall

Songinformatie

ArtiestJohn Mayer
 A-kant
Titel Paper Doll
Lengte 4:17
Componist(en) John Mayer
 B-kant
Platenlabel Columbia
Catalogusnr digital download
Releasedatum 18-06-2013
Hoogste positie UK --
Hoogste positie US 77


Positieverloop