Coverafbeelding Jeroen Van Der Boom - Niemand anders
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   2011

Artiestinformatie

Geboortedatum   22-06-1972
Land   Nederland

Jeroen van der Boom presenteert verschillende programma’s op de Nederlandse televisie en werkt mee aan Café De Wereld, een onderdeel van het tv-programma De Wereld Draait Door, waarin hij verschillende stemmen voor zijn rekening neemt.

De muzikale loopbaan van Van der Boom krijgt vorm in 2007 met zijn Top 40-debuut Jij Bent Zo, een bewerking van Silencio (origineel van David Bisbal). De single staat twee weken bovenaan en staat de daaropvolgende negen weken op nummer 2. Die single is nog steeds zijn grootste succes in de Media Markt Top 40.

Eind 2008 vervangt hij Gerard Joling in het trio De Toppers (met op dat moment ook Gordon en René Froger), waarmee hij een jaar later ook deelneemt aan het Eurovisiesongfestival van 2009. In 2010 en 2011 is hij één van de vier coaches in de tv-talentenjacht The Voice Of Holland In 2012 is Kom Maar Op zijn elfde hit in de lijst.

Van Der Boom haalt de inspiratie voor zijn album Deze Man, dat in het najaar van 2013 verschijnt, in het Amerikaanse Nashville. Van het album komen twee nummers in de Tipparade.

In 2014 grijpt de zanger weer naar het eerdere succes dat Jij Bent Zo opleverde. Zijn nieuwe single, Verslaafd Aan Jouw Liefde, is gebaseerd op Esclavo De Sus Besos, opnieuw van de Spaanse zanger. De twee hebben elkaar gevonden en zullen in de toekomst nog vaker samenwerken.

Op 9 januari 2015 plaatst Jeroen het nummer De Stilte op zijn Facebook-pagina. Het nummer is opnieuw van Spaanse afkom en werd van een Nederlandse tekst voorzien door Han Kooreneef. In vier dagen tijd wordt het nummer meer dan een miljoen keer aangeklikt. Het blijft echter zijn vijfde achtereenvolgende notering in de Tipparade.


Na de concertreeks met de Toppers in 2015 brengt van der Boom Mag Ik Dan Bij Jou uit. Het nummer is een cover van de eerdere hit van Claudia de Breij uit 2012. De Breij was in eerste instantie niet zo gecharmeerd omdat van der Boom over het uitbrengen van het nummer geen overleg had gehad. De twee hadden daarna contact met elkaar en kwamen tot elkaar.

In 2019 weet Jeroen weer een succes te boeken met Zeg Me. Ook werkt hij in het voorjaar van 2020 mee aan Zon; het nummer dat wordt gemaakt om geld in te zamelen rond de coronacrisis.

Songtekst

De tijd heeft verliefdheid tot liefde gerijpt
Ik wil dat je ziet, dat je voelt en begrijpt
hoeveel ik van je hou.
Waar jij hebt gelopen, daar kus ik de grond.
Een glimlach van jou maakt de cirkel weer rond.
M'n wereld draait om jou.

Zelfs als de zon zou besluiten in eens te verdwijnen, dan had ik genoeg aan het licht dat ik zo zuiver en warm in je ogen zie schijnen.
Ik weet het zeker

Niemand anders
Kan zo volmaakt zijn als jij.
Nee, ik wil niemand anders
Jij bent geschapen voor mij.
Nee, ik hoef niemand anders meer,
die tijd is voorbij.

Verslaafd aan jou lippen verloren alleen.
M'n leven is leeg zonder jou om me heen.
En zonden van mijn tijd.
Woorden ze zijn van geen enkel gedicht, ademloos zie ik hoe mooi je hier ligt.
Ik bemin in kwetsbaarheid.

Zelfs als sterren besluiten hun lichten te doven, ben ik nog steeds niet verdwaald.
Want dankzij jou kan ik weer in de hemel geloven.
Ik beloof je!

Niemand anders
Kan zo volmaakt zijn als jij.
Nee, ik wil niemand anders
Jij bent geschapen voor mij.
Nee, ik hoef niemand anders meer,

[bridge]
Laat ze maar komen
M'n lippen zijn lauw.
Alle verleidsters verliezen van jou.
Laat ze maar zweren en dat het ze lukt
Ik zweer bij jou...

Niemand anders
Kan zo volmaakt zijn als jij.
Nee, ik wil niemand anders
Jij bent geschapen voor mij.
Nee, ik hoef niemand anders meer,
die tijd is voorbij, voorbij...

Songinformatie

ArtiestJeroen Van Der Boom
Lengte 04:14
Platenlabel EMI

Positieverloop