Coverafbeelding Jeroen Van Der Boom - Alles min Één
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   25 piekpositie
  •   72 punten
  •   2009

Artiestinformatie

Geboortedatum   22-06-1972
Land   Nederland

Jeroen van der Boom presenteert verschillende programma’s op de Nederlandse televisie en werkt mee aan Café De Wereld, een onderdeel van het tv-programma De Wereld Draait Door, waarin hij verschillende stemmen voor zijn rekening neemt.

De muzikale loopbaan van Van der Boom krijgt vorm in 2007 met zijn Top 40-debuut Jij Bent Zo, een bewerking van Silencio (origineel van David Bisbal). De single staat twee weken bovenaan en staat de daaropvolgende negen weken op nummer 2. Die single is nog steeds zijn grootste succes in de Media Markt Top 40.

Eind 2008 vervangt hij Gerard Joling in het trio De Toppers (met op dat moment ook Gordon en René Froger), waarmee hij een jaar later ook deelneemt aan het Eurovisiesongfestival van 2009. In 2010 en 2011 is hij één van de vier coaches in de tv-talentenjacht The Voice Of Holland In 2012 is Kom Maar Op zijn elfde hit in de lijst.

Van Der Boom haalt de inspiratie voor zijn album Deze Man, dat in het najaar van 2013 verschijnt, in het Amerikaanse Nashville. Van het album komen twee nummers in de Tipparade.

In 2014 grijpt de zanger weer naar het eerdere succes dat Jij Bent Zo opleverde. Zijn nieuwe single, Verslaafd Aan Jouw Liefde, is gebaseerd op Esclavo De Sus Besos, opnieuw van de Spaanse zanger. De twee hebben elkaar gevonden en zullen in de toekomst nog vaker samenwerken.

Op 9 januari 2015 plaatst Jeroen het nummer De Stilte op zijn Facebook-pagina. Het nummer is opnieuw van Spaanse afkom en werd van een Nederlandse tekst voorzien door Han Kooreneef. In vier dagen tijd wordt het nummer meer dan een miljoen keer aangeklikt. Het blijft echter zijn vijfde achtereenvolgende notering in de Tipparade.


Na de concertreeks met de Toppers in 2015 brengt van der Boom Mag Ik Dan Bij Jou uit. Het nummer is een cover van de eerdere hit van Claudia de Breij uit 2012. De Breij was in eerste instantie niet zo gecharmeerd omdat van der Boom over het uitbrengen van het nummer geen overleg had gehad. De twee hadden daarna contact met elkaar en kwamen tot elkaar.


Songtekst

Ik loop hier alleen
zo verdwaald in mijn huis
zonder hart en de wind lijkt mee te brullen

Ik val als een steen
In een gat dat zo diep
En zo zwart is
En jij kan het niet vullen

Alles verbleekt
Nu jij hier ontbreekt

Ik heb alles, behalve jou armen om me heen
Ik heb alles, alles min èèn
Ik heb niets meer, niemand kan me redden van de kou
Want zonder jou, is alles min één

Ik schreeuw je naam, door de lucht om je heen
Maar ik weet dat het antwoord uit zal blijven
De nacht valt me aan
En mijn bed is van steen
Nu het voelt dat het onbeslapen blijft

Ik heb alles, behalve je armen om me heen
Ik heb alles, alles min een
Ik heb niets meer, niemand kan me redden van de kou
Want zonder jou, is alles min één

Ohoohooo
ohoohooo
ohoohooo

Ik heb alles, alles, alles, alles min één
Ik heb alles, behalve jou armen om me heen
Ik heb alles, alles min één
Ik heb niets meer, niemand kan me redden van de kou
Want zonder jou, is alles min één

Songinformatie

ArtiestJeroen Van Der Boom
 A-kant
Titel Alles min Één
Lengte 3:47
 B-kant
Platenlabel Red Bullet


Positieverloop