Coverafbeelding Jeroen van der Boom - De stilte
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   22-06-1972
Land   Nederland

Jeroen van der Boom presenteert verschillende programma’s op de Nederlandse televisie en werkt mee aan Café De Wereld, een onderdeel van het tv-programma De Wereld Draait Door, waarin hij verschillende stemmen voor zijn rekening neemt.

De muzikale loopbaan van Van der Boom krijgt vorm in 2007 met zijn Top 40-debuut Jij Bent Zo, een bewerking van Silencio (origineel van David Bisbal). De single staat twee weken bovenaan en staat de daaropvolgende negen weken op nummer 2. Die single is nog steeds zijn grootste succes in de Media Markt Top 40.

Eind 2008 vervangt hij Gerard Joling in het trio De Toppers (met op dat moment ook Gordon en René Froger), waarmee hij een jaar later ook deelneemt aan het Eurovisiesongfestival van 2009. In 2010 en 2011 is hij één van de vier coaches in de tv-talentenjacht The Voice Of Holland In 2012 is Kom Maar Op zijn elfde hit in de lijst.

Van Der Boom haalt de inspiratie voor zijn album Deze Man, dat in het najaar van 2013 verschijnt, in het Amerikaanse Nashville. Van het album komen twee nummers in de Tipparade.

In 2014 grijpt de zanger weer naar het eerdere succes dat Jij Bent Zo opleverde. Zijn nieuwe single, Verslaafd Aan Jouw Liefde, is gebaseerd op Esclavo De Sus Besos, opnieuw van de Spaanse zanger. De twee hebben elkaar gevonden en zullen in de toekomst nog vaker samenwerken.

Op 9 januari 2015 plaatst Jeroen het nummer De Stilte op zijn Facebook-pagina. Het nummer is opnieuw van Spaanse afkom en werd van een Nederlandse tekst voorzien door Han Kooreneef. In vier dagen tijd wordt het nummer meer dan een miljoen keer aangeklikt. Het blijft echter zijn vijfde achtereenvolgende notering in de Tipparade.


Na de concertreeks met de Toppers in 2015 brengt van der Boom Mag Ik Dan Bij Jou uit. Het nummer is een cover van de eerdere hit van Claudia de Breij uit 2012. De Breij was in eerste instantie niet zo gecharmeerd omdat van der Boom over het uitbrengen van het nummer geen overleg had gehad. De twee hadden daarna contact met elkaar en kwamen tot elkaar.

In 2019 weet Jeroen weer een succes te boeken met Zeg Me. Ook werkt hij in het voorjaar van 2020 mee aan Zon; het nummer dat wordt gemaakt om geld in te zamelen rond de coronacrisis.

Songtekst

Ik sla mijn handen om mijn oren
Want de stilte doet me zeer
Ik kan alle stemmen horen
Maar jouw stem hoor ik niet meer

Heel mijn wereld lijkt te zwijgen
Houdt zijn adem in van pijn
Als ik jou niet terug kan krijgen
Waarom moet ik hier dan zijn

De stilte om me heen is zo genadeloos
Te groot om te verscheuren, ik ben radeloos
Ik schreeuw zo hard ik kan, maar ik hoor geen geluid
Mijn stem komt er gewoon niet bovenuit
Zo alles overheersend is die lege plek
Waar jij had moeten liggen, ik word stapelgek
Een koude stem gaat dwars door alle muren heen
En fluistert in mijn oor: je bent alleen

Kon ik maar mijn adem geven
Aan de mond die ik aanbad
Als jouw stem opnieuw ging leven
Gaf ik alles wat ik had

De stilte om me heen is te genadeloos
Te groot om te verscheuren, ik ben radeloos
Ik schreeuw zo hard ik kan, maar ik hoor geen geluid
Mijn stem komt er gewoon niet bovenuit
Zo alles overheersend is die lege plek
Waar jij had moeten liggen, ik word stapelgek
Een koude stem gaat dwars door alle muren heen
En fluistert elke nacht: je bent alleen

Songinformatie

ArtiestJeroen Van Der Boom
Titel De Stilte
Lengte 3:38
Platenlabel NRGY Music
Catalogusnr only streaming audio
Releasedatum 12-01-2015

Positieverloop