Coverafbeelding Jeroen van der Boom - Zeg Me
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   22-06-1972
Land   Nederland

Jeroen van der Boom presenteert verschillende programma’s op de Nederlandse televisie en werkt mee aan Café De Wereld, een onderdeel van het tv-programma De Wereld Draait Door, waarin hij verschillende stemmen voor zijn rekening neemt.

De muzikale loopbaan van Van der Boom krijgt vorm in 2007 met zijn Top 40-debuut Jij Bent Zo, een bewerking van Silencio (origineel van David Bisbal). De single staat twee weken bovenaan en staat de daaropvolgende negen weken op nummer 2. Die single is nog steeds zijn grootste succes in de Media Markt Top 40.

Eind 2008 vervangt hij Gerard Joling in het trio De Toppers (met op dat moment ook Gordon en René Froger), waarmee hij een jaar later ook deelneemt aan het Eurovisiesongfestival van 2009. In 2010 en 2011 is hij één van de vier coaches in de tv-talentenjacht The Voice Of Holland In 2012 is Kom Maar Op zijn elfde hit in de lijst.

Van Der Boom haalt de inspiratie voor zijn album Deze Man, dat in het najaar van 2013 verschijnt, in het Amerikaanse Nashville. Van het album komen twee nummers in de Tipparade.

In 2014 grijpt de zanger weer naar het eerdere succes dat Jij Bent Zo opleverde. Zijn nieuwe single, Verslaafd Aan Jouw Liefde, is gebaseerd op Esclavo De Sus Besos, opnieuw van de Spaanse zanger. De twee hebben elkaar gevonden en zullen in de toekomst nog vaker samenwerken.

Op 9 januari 2015 plaatst Jeroen het nummer De Stilte op zijn Facebook-pagina. Het nummer is opnieuw van Spaanse afkom en werd van een Nederlandse tekst voorzien door Han Kooreneef. In vier dagen tijd wordt het nummer meer dan een miljoen keer aangeklikt. Het blijft echter zijn vijfde achtereenvolgende notering in de Tipparade.


Na de concertreeks met de Toppers in 2015 brengt van der Boom Mag Ik Dan Bij Jou uit. Het nummer is een cover van de eerdere hit van Claudia de Breij uit 2012. De Breij was in eerste instantie niet zo gecharmeerd omdat van der Boom over het uitbrengen van het nummer geen overleg had gehad. De twee hadden daarna contact met elkaar en kwamen tot elkaar.

In 2019 weet Jeroen weer een succes te boeken met Zeg Me. Ook werkt hij in het voorjaar van 2020 mee aan Zon; het nummer dat wordt gemaakt om geld in te zamelen rond de coronacrisis.

Songtekst

Alles lijkt hier nog hetzelfde
Je kleren hangen allemaal nog netjes boven
Maar in jou is iets verschoven
Van zijn vaste plek

Ik kan niet zeggen wat er weg is
Maar ik kan niet aan 't gevoel ontkomen
Dat er iets is weggenomen
En ik ben niet gek

Zeg me
Zeg me
Dat je niet veranderd bent
Niet zomaar iemand anders bent
O, zeg me
Zeg me
Dat ik me hopeloos vergis

Je zegt nog steeds van me te houden
Maar je woorden missen overgave
Toen wij gisteren gingen slapen
Was die er nog wel

Je zegt dat ik je moet vertrouwen
Maar je ogen kijken zoveel kouder
Zelfs je lippen voelen lauw
Je geeft me kippenvel

Zeg me
Zeg me
Dat je onveranderd bent
Niet zomaar iemand anders bent
O, zeg me
Zeg me
Dat ik me hopeloos vergis

Alles lijkt hier nog hetzelfde
Maar de nacht heeft toch iets meegenomen
Uit de la met onze dromen
Is de mooiste weg

Songinformatie

ArtiestJeroen Van Der Boom
Titel Zeg Me
Lengte 3:11
Componist(en) Han Koreneef, Diggy Dex
Platenlabel Dino Music
Catalogusnr digital download
Releasedatum 11-10-2019


Positieverloop