Coverafbeelding Jeroen van der Boom - Vurig Verlangen
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2012

Artiestinformatie

Geboortedatum   22-06-1972
Land   Nederland

Jeroen van der Boom presenteert verschillende programma’s op de Nederlandse televisie en werkt mee aan Café De Wereld, een onderdeel van het tv-programma De Wereld Draait Door, waarin hij verschillende stemmen voor zijn rekening neemt.

De muzikale loopbaan van Van der Boom krijgt vorm in 2007 met zijn Top 40-debuut Jij Bent Zo, een bewerking van Silencio (origineel van David Bisbal). De single staat twee weken bovenaan en staat de daaropvolgende negen weken op nummer 2. Die single is nog steeds zijn grootste succes in de Media Markt Top 40.

Eind 2008 vervangt hij Gerard Joling in het trio De Toppers (met op dat moment ook Gordon en René Froger), waarmee hij een jaar later ook deelneemt aan het Eurovisiesongfestival van 2009. In 2010 en 2011 is hij één van de vier coaches in de tv-talentenjacht The Voice Of Holland In 2012 is Kom Maar Op zijn elfde hit in de lijst.

Van Der Boom haalt de inspiratie voor zijn album Deze Man, dat in het najaar van 2013 verschijnt, in het Amerikaanse Nashville. Van het album komen twee nummers in de Tipparade.

In 2014 grijpt de zanger weer naar het eerdere succes dat Jij Bent Zo opleverde. Zijn nieuwe single, Verslaafd Aan Jouw Liefde, is gebaseerd op Esclavo De Sus Besos, opnieuw van de Spaanse zanger. De twee hebben elkaar gevonden en zullen in de toekomst nog vaker samenwerken.

Op 9 januari 2015 plaatst Jeroen het nummer De Stilte op zijn Facebook-pagina. Het nummer is opnieuw van Spaanse afkom en werd van een Nederlandse tekst voorzien door Han Kooreneef. In vier dagen tijd wordt het nummer meer dan een miljoen keer aangeklikt. Het blijft echter zijn vijfde achtereenvolgende notering in de Tipparade.


Na de concertreeks met de Toppers in 2015 brengt van der Boom Mag Ik Dan Bij Jou uit. Het nummer is een cover van de eerdere hit van Claudia de Breij uit 2012. De Breij was in eerste instantie niet zo gecharmeerd omdat van der Boom over het uitbrengen van het nummer geen overleg had gehad. De twee hadden daarna contact met elkaar en kwamen tot elkaar.

In 2019 weet Jeroen weer een succes te boeken met Zeg Me. Ook werkt hij in het voorjaar van 2020 mee aan Zon; het nummer dat wordt gemaakt om geld in te zamelen rond de coronacrisis.

Songtekst

Voel hoe, hoe ik diep van binnen brandt
en hoe vurig het verlangen, naar jou lichaam groeit
oo koud, blijf ik aan de buitenkant
maar ik voel een zee van vlammen
die m'n hart verschroeid

Ik hou het tegen,
kan niet bewegen
maar deze drang die ik voel is te groot

Een slapende vulkaan, die wacht tot jij me wakker maakt
ik ben een slapende vulkaan
die langzaam uit z'n slaap ontwaakt, door jou
ik ben een slapende vulkaan

Hoor, hoe het rommelt in m'n hart
dat ik eindelijk zal uiten, wat ik voel voor jou
het duurt niet meer lang meer
ik ben niet bang meer
om jou te zeggen dat ik van je hou

Een slapende vulkaan, die wacht tot jij me wakker maakt
ik ben een slapende vulkaan
die langzaam uit z'n slaap ontwaakt, door jou
een slapende vulkaan
ik ben een slapende vulkaan

Kokende liefde die stroomt door m'n lijf
blijft me verzengen zolang als ik zwijg
tot ik zal barsten van brandend verlangen naar jou

een slapende vulkaan, die wacht tot jij me wakker maakt
ik ben een slapende vulkaan
die langzaam uit z'n slaap ontwaakt, door jou.
ik ben een slapende vulkaan
een slapende vulkaan

Songinformatie

ArtiestJeroen Van Der Boom
Lengte 03:40
Platenlabel EMI

Positieverloop