Jarig: Snoop Dogg

- Jarig

 Snoop Dogg
Snoop Dogg 2018

Hij is een van dé grondleggers van de hiphopmuziek: Snoop Dogg. Met zeventien Top 40-hits is hij een echte rapkoning. Vandaag is Snoop Dogg 47 jaar geworden. Gefeliciteerd!

Snoop Dogg, die eigenlijk Calvin Cordozar Broadus heet, heeft veel meegemaakt in zijn leven. De rapper zat jaren in de gevangenis, maar behaalde ook talloze hits. 

Check hieronder de highlights uit Snoop Dogg's leven. Meer weten over de rapper? Lees de biografie van Snoop Dogg.

 

Bijnaam Snoopy
Snoop Dogg is geboren in Californië. Hij woonde daar met zijn ouders en zijn twee broertjes. De artiestennaam Snoop Dogg is ouder dan we denken: vroeger gaven zijn ouders hem de bijnaam 'Snoopy' vanwege zijn uiterlijk.

View this post on Instagram

C what I mean 92

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

Snoop Dogg in gevangenis
De rapper is in zijn jeugd meerdere keren met de politie in aanmerking gekomen. De reden: zijn drugsgebruik. Hij heeft zelfs een aantal jaar in de gevangenis gezeten.

View this post on Instagram

96

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

Doorbraak samen met Dr. Dre
Toen Snoop Dogg uit de gevangenis kwam, ontmoette hij Dr. Dre. Hij was onder de indruk van de rapper en besloot met hem te gaan samenwerken. In 1993 kwam het debuutalbum van Snoop Dogg uit: Doggystyle.

Grootste hit Snoop Dogg
In 2011 behaalde Snoop Dogg zijn grootste hit: Young, Wild and Free. Voor dit nummer werkte hij samen met Wiz Khalifa en Bruno Mars. De track stond 22 weken in de Top 40.

Drugs Snoop Dogg
Sinds Snoop Dogg jong is, gebruikt de rapper drugs. In 2002 is hij hier vier maanden mee gestopt. Tegenwoordig rookt de rapper nog wel eens wat...

Snoop Dogg tegenwoordig
Al 25 jaar maakt Snoop Dogg muziek. Het einde is nog steeds niet in zicht: in 2018 bracht hij maar liefst 40 nummers uit. Ook treedt de rapper nog regelmatig op.

Snoop Dogg viert zijn verjaardag samen met Paul Wilson (Snow Patrol), Denise (Vengaboys) en Jim Sonefeld. Toen de rapper werd geboren stond Rod McKuen - Soldiers Who Want To Be Heroes op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit
Young, Wild and Free ft. Whiz Khalifa en Bruno Mars (2011, 22 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!