Jarig: Sebastian Ingrosso

- Jarig

 Axwell ∧ Ingrosso Sebastian Ingrosso Swedish House Mafia
Sebastian Ingrosso

Afgelopen maand verscheen de Swedish House Mafia weer als collectief op het podium tijdens Ultra na een afwezigheid van vijf jaar. 

Sebastian Ingrosso werd op 20 april 1983 geboren in het Zweedse Nacka. Eind jaren negentig brengt Ingrosso zijn eerste remixen uit voordat hij in 2003 zijn eigen platenlabel Refune opricht. Eind 2008 vormt hij met Steve Angello en Axwell de groep Swedish House Mafia.

In 2009 scoort hij met David Guetta, Chris Willis en Steve Angello zijn eerste Top 40-succes met Everytime We Touch. Vrij snel maakt hij dan ook zijn debuut in de DJ Mag Top 100 op nummer 25 als hoogste debutant. In de zomer van 2010 volgt de grote doorbraak van de Swedish House Mafia met One (Your Name) dat de Top 40 voor twee weken weet aan te voeren. Ook Miami 2 Ibiza komt dat jaar in de top 10. Ingrosso stijgt naar de top 10 van de DJ Mag Top 100 terwijl ook Swedish House Mafia in de lijst verschijnt (op nummer 23).

In 2011 scoort Swedish House Mafia met Save The World hun grootste success in ons land. In 2012 volgden ook nog Greyhound en Don’t You Worry Child. Bij die laatste hit is al duidelijk dat ze met One Last Tour nog één keer over de wereld zullen touren met als eindpunt het Ultra-festival in Miami.

In 2014 wordt duidelijk dat Ingrosso samen met Axwell verder gaat en de twee brengen de ep X4 uit. Met hun tweede single, On My Way, weten ze als duo de Top 40 te bereiken. Met Sun Is Shining (2015) is dan hun eerste top 10-hit een feit waarna More Than You Know (in 2017) zelfs de top 3 weet te bereiken. Ook verschijnt dan het album Love Stream. In 2018 staan ze met Dreamer , hun vijfde hit, opnieuw in de Top 40.

Precies 5 jaar na hun laatste show keert de Swedish House Mafia tijdens Ultra terug op het podium voor een, vooralsnog enige, optreden.

Sebastian Ingrosso viert zijn verjaardag op dezelfde dag als Richenel, Waylon en Jacqueline Govaert.

Eerste hit:
EVERYTIME WE TOUCH- david guetta & chris willis with steve angello & sebastian ingrosso (2009)

 

Grootste hit:
MORE THAN YOU KNOW- axwell /\ ingrosso (2017)


Kleinste hit:
CALLING (LOSE MY MIND)- sebastian ingrosso + alesso feat. ryan tedder (2012)

 

 

Laatste hit:
DREAMER- axwell /\ ingrosso (2018)

(Foto: BSR Agency)