Jarig: Pras Michel

- Jarig

 Pras
Pras Michel 2018

Pras Michel was lid van Fugees en scoorde met deze groep vier hits in de Nederlandse Top 40. Hij bracht niet alleen met Fugees muziek uit, ook zijn solowerk scoorde goed. Hij behaalde een nummer 1-hit met het nummer Ghetto Supastar. Vandaag is deze Ghetto Supastar jarig. Gefeliciteerd! 

Pras Michel is een afkorting van zijn volledige naam: Samuel Prakazrel Michel. De rapper heeft drie nummer 1-hits op zijn naam staan.

Check hieronder de highlights uit Pras Michel's leven. Meer weten over de rapper? Lees de biografie van Pras Michel.

 

Highschool Pras Michel
Toen Pras nog op school zat, had hij al een passie voor muziek. Hij ontmoette Lauryn Hill en samen met Pras' neef begonnen ze een trio: Fugees

Amerikaanse groep Fugees
De drie leden brachten in hun loopbaan twee albums uit. The Score werd een groot succes en won verschillende Grammy's. De groep heeft vier Top 40-hits op zijn naam staan.

Pras was dakloos
De rapper was voor negen dagen dakloos. Niet omdat hij geen huis meer had, maar omdat hij deel uitmaakte van een documentaire. In deze docu filmde ze het leven op straat.

Pras in de film industrie
Pras heeft ook altijd een passie gehad voor de filmwereld. Sinds 1999 werkt hij mee aan verschillende films en documentaires. Helaas voor Pras eindigde dit zes jaar geleden in een rechtszaak…

Pras Michel solo
Halverwege de jaren 90 ging Pras solo verder. In 1998 scoorde hij al meteen een nummer 1-hit met Ghetto Supastar, samen met Mýa en ODB. Tegenwoordig is Pras nog steeds als soloartiest aan de slag

Pras Michel viert zijn verjaardag samen met DJ Sammy, Daniel Woodgate (Madness) en Antonie Broek (De Dijk). Toen de rapper werd geboren stond Lynsey De Paul - Sugar Me op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit van Pras Michel
Ghetto Supastar - Pras ft. Mýa en ODB (1998, 16 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!