Jarig: Jennifer Lopez

- Jarig

 Jennifer Lopez
Jennifer Lopez 2018

In 1999 was de wereld helemaal in de ban van een zwoele latina. Met If You Had My Love veroverde Jennifer Lopez niet alleen de hitlijst, maar ook menig hart. 

De Puertoricaans-Amerikaanse Jennifer Lynn Lopez groeit op in The Bronx als middelste kind van drie dochters. Muziek speelde een grote rol in Jennifers leven. Niet alleen klonk er thuis altijd latin en salsa muziek, maar de tiener vulde haar avonden met danslessen. Op zestienjarige leeftijd stopte Lopez met school om te gaan werken op een advocatenkantoor. Hier maakte ze al snel carrière, maar haar passie voor muziek was groter. Toen haar moeder erachter kwam dat ze spijbelde van werk om te dansen in clubs, stelde ze haar voor een keuze. Of terug naar kantoor of het huis uit. Jennifer pakte haar koffer en vertrok. 

Vriendinnen met Janet Jackson
Ondertussen wordt de tiener steeds vaker geboekt voor shows en muzievideo's. Zo was ze o.a. te zien in een clip van MC Hammer en werd ze een van de achtergronddanseressen van de tv-show In Living Color, waar ook Jamie Foxx zijn carrière begon. In 1993 werd ze gescout voor Janet Jackson's videoclip That's The Way Love Goes. Jackson vroeg haar mee op tour, maar Jennie sloeg het aanbod af voor een filmrol.  

Selena
De eerste rol die Lopez scoorde was in de Spaanse film Mi Familia uit 1995. Hierna speelde ze in films als Money Train en Jack, naast Jack Nicholson. Haar grote doorbraak komt in de vorm van de biopic Selena, wat vertelt over het leven van de gelijknamige Mexicaanse zangeres. Lopez landt de hoofdrol en mag 1 miljoen dollar op haar rekening bijschrijven. Hierna timmert ze hard aan de weg met rollen in Out of Sight, Maid In Manhattan en de serie Shades of Blue Komend jaar is ze te zien in de film Mothers I'd Like To..., waar ze ook de rol van producer op zich neemt.

Tripple treath
Jennifer Lopez wordt ook wel een tripple treath genoemd. Naast dansen en acteren, beschikt de verleidelijke latina ook over een gouden keeltje. Dit wordt duidelijk wanneer in 1999 haar eerste single If You Had My Love van haar debuutalbum On The 6 uitkomt. De single preikt bovenaan in hitlijsten wereldwijd, waaronder de Nederlandse Top 40. Ook opvolgers Waiting For Tonight en Let's Get Loud doen het goed. In de jaren daarna brengt J.Lo negen albums uit, waarvan een Spaanstalig exemplaar. Ze weet in totaal 21 hits te scoren en groeit uit tot een van de grootste popsterren ter wereld. 

Glow by J.Lo 
De latina staat bekend om haar flawless looks. Met haar wereldberoemde bilpartij en perfecte huid, zul je niet geloven dat Jenny dit jaar alweer de 49 aantikt. Niet zo vreemd dat vrouwen wereldwijd op haar willen lijken. En sinds april is dat ook mogelijk. La Lopez releaste dit jaar een cosmetica-lijn bestaande uit 70 items. Het is niet de eerste keer dat J-Lo een stap zet in de beauty industrie. In 2002 lanceerde ze haar succesvolle Glow-parfum. Inmiddels is ze de eigenaar van ruim vijftien verschillende parfums. 

My Love Don't Cost A Thing
Haar liefdesleven is al net zo tumulteus als haar carrière. De zangeres had relaties met o.a. P. Diddy, acteur Ben Affleck en Drake. Jennifer stapte driemaal in het huwelijksbootje. Zo was ze van 1997 tot 1998 getrouwd met restauranteigenaar Ojani Noa, was ze twee jaar getrouwd met haar achtergronddanser Chris Judd en zei ze in 2004 'I Do' tegen zanger Marc Anthony. Het stel kreeg een tweeling, voordat ze in 2011 een scheiding aanvroegen. Inmiddels is Jenny from the block gelukkig in de liefde met honkballer Alex Rodriguez. 

Jennifer Lopez deelt haar verjaardag met Paul Geary, Jacob Banks en Kim Berly. Toen ze werd geboren stond Aphrodite's Child met I Want To Live op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste hit:

If You Had My Love - Jennifer Lopez (1999, 13 weken)

Grootste hit:

I'm Gonna Be Alright - Jennifer Lopez feat Nas (2002, 20 weken)

Kleinste hit:

Hold You Down - Jennifer Lopez feat. Fat Joe (2005, 3 weken)

Laatste hit:

We Are One (Ole Ola) - Pitbull feat. Jennifer Lopez & Cláudia Leitte

(Foto: BSR Agency)