Jarig: James TW

- Jarig

James TW 2018

James TW is een jonge singer-songwriter uit Engeland. Op 19-jarige leeftijd scoorde de zanger al een megahit met When You Love Someone. De track stond op de 24e plek in de Top 40.

James Taylor-Watts heeft zijn succes te danken aan het nummer When You Love Someone. Dit is niet zijn enige nummer dat bekend is bij de Top 40: het nummer Please Keep Loving Me stond in 2017 vijf weken in de Tipparade. 

Check hieronder de highlights uit James' leven. Meer weten over de zanger? Lees de biografie van James TW.


Jeugd James TW
Toen James TW twaalf jaar was, begon de muzikant met het gitaar spelen. Dit ging hem blijkbaar goed af, want al snel maakte hij zijn eigen liedjes.

View this post on Instagram

Cambridge here I come. 😘

A post shared by James TW (@jamestwmusic) on

EP Just A Number
James had inmiddels zoveel nummers gemaakt, dat hij in 2014 zijn eerste EP uitbracht. Dit bleef niet onopgemerkt: de EP behaalde de zesde plek in de iTunes Singer/Songwriter chart. 

Inspiratiebronnen James TW
Al sinds het begin van zijn muziekcarrière laat James TW zich inspireren door andere artiesten. Zijn grootste inspiratiebronnen: Bill Withers, B.B. King, John Mayer en Ed Sheeran.

Grootste hit James TW
Met zijn debuut-EP had James al een groot succes, maar een Top 40-hit kon hij nog niet van zijn bucketlist afstrepen. In 2016 bracht hij het nummer When You Love Someone uit. Dit werd een knaller van een hit die op plek vierentwintig binnenkwam in de Top 40. 

Voorprogramma Shawn Mendes
James TW heeft sinds When You Love Someone en Please Keep Loving Me geen grote hits meer gehad. Wel heeft de artiest meegewerkt aan een hele grote wereldtour. Hij mocht namelijk in het voorprogramma spelen van de Illuminate World Tour van de popster Shawn Mendes. 

View this post on Instagram

1 year later. @astridsofficial @shawnmendes

A post shared by James TW (@jamestwmusic) on

James TW tegenwoordig
Nog steeds is James TW actief in de muziekwereld: in het voorjaar van 2018 bracht hij de single Say Love uit. Ook treedt de artiest regelmatig op. Zo staat hij 2 november in een uitverkochte zaal in Londen.

James TW viert zijn verjaardag samen met Hazell Dean, Gabber Piet en Kelly Osbourne. Toen de zanger werd geboren stond Elton John - Something About The Way You Look Tonight/ Candle In The Wind 1997 op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
James TW - When You Love Someone (2017, 12 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!