Jarig: Dioni Jurado-Gomez (B-Brave)

- Jarig

 B-Brave
Dioni Jurado-Gomez  2018

Van X Factor tot Top-40-hit: Dioni Jurado-Gomez veroverde met B-Brave duizenden meisjesharten. De zanger is vandaag 21 jaar geworden. Gefeliciteerd!

In 2013 breekt Dioni Jurado-Gomez door met B-Brave. Drie jaar later scoort de boyband, samen met Sevn Alias, een Top 40-hit: One Night Stand. Ondanks het succes stopt B-Brave een jaar daarna.

Check hieronder de highlights uit Dioni's carrière. Meer weten over de zanger? Lees de biografie van B-Brave.


B-Brave in X Factor
Dioni is geboren in Amsterdam. Via school en musicals leerde hij de andere leden van B-Brave kennen. In 2013 deed B-Brave mee aan X Factor en werd de boyband in één klap bekend.

Platencontract B-Brave
B-Brave wordt uiteindelijk derde bij X Factor. Winst of niet, in de zomer van 2013 tekende de boyband een platencontract bij Sony Music Entertainment. 

Debuutalbum B-Brave
In het najaar van 2014 verscheen het debuutalbum van B-Brave: De Eerste Date. Op het album stonden onder andere de eerste single Up en het nummer Bij Mij, waarmee de band de achtste plek in de Tipparade aantikte.

Top 40-hit One Night Stand
In 2016 scoorden de jongens, samen met Sevn Alias, hun eerste Top 40-hit: One Night Stand. Het nummer ging viral, de band vestigde een Nederlands record en al snel kreeg One Night Stand de gouden status. Uiteindelijk leverde de track zelfs een drievoudig platinumplaat op.

B-Brave stopt
Dinsdag 7 maart 2017 was een zwarte dag voor alle fans: B-Brave maakte bekend dat de groep na vier jaar stopt. Ruim een maand later, op 29 en 30 april, gaf de boyband twee afscheidsconcerten

Optredens Dioni Jurado-Gomez
B-Brave mag dan wel uitelkaar zijn, Dioni treedt nog steeds op. In 2017 stond hij onder andere op FRIS-feesten, Vogelvrij Festival en We Are The Future

Dioni Jurado-Gomez als acteur
Dioni kan niet alleen zingen, ook bezit hij over een flinke portie acteerskills. Eerder had hij een rol in Fashion Chicks (2015) en Vind die domme trut en gooi haar in de rivier (2017). Sinds twee weken is Dioni te zien in de film Vechtmeisje. 

Dioni Jurado-Gomez viert zijn verjaardag samen met Darryl, Snow en Gavin Rossdale. Toen de zanger werd geboren stond Elton John met het nummer Something About The Way You Look Tonight op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Top 40-hit:
B-Brave ft. Sevn Alias – One Night Stand (2016, 10 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!