Jarig: Ashley Monroe

- Jarig

Ashley monroe
Ashley Monroe 2018

In Amerika pakt zangeres Ashley Monroe hit na hit. In Nederland is de blonde countryster echter alleen bekend van haar samenwerking met Train.

Ashley Lauren Monroe wist van jongs af aan al dat ze op het podium wilde staan. Toen haar vader op 13-jarige leeftijd overleed, zette Ashley pen op papier om het verdriet van zich af te schrijven. Een aantal van die liedjes verschenen op haar albums. Een jaar na het verlies van haar vader ging Monroe optreden in kleine clubs in Nashville. Op 20-jarige leeftijd stond Ashley Monroe op het punt haar debuutalbum Satisfied te releasen. De eerste singles werden echter zo matig ontvangen, dat de zangeres door haar platenlabel werd ontslagen en haar album achterin de kast werd geschoven.

View this post on Instagram

Gettin in tune for the day 🎸🎧❤️@opry

A post shared by Ashley Monroe (@ashleymonroemusic) on

Top 40 debuut
In 2012 maakte Ashley Monroe haar comeback. Met een nieuw label en een nieuw album (Like A Rose) debuteerde de in Knoxville geboren zangeres in de Europese Country Top 100. Haar duet met countryzanger Blake Shelton werd een hit in Europa, maar wist het in Nederland niet tot de Top 40 te schoppen. Dit in tegenstelling tot het duet Bruises dat Ashley samen met Train opnam. De track wist de 30e plek te bereiken. In totaal bracht Monroe 5 albums uit, waarvan haar derde plaat The Blade zelfs een Grammy-nominatie opleverde. 

Pistol Annies
Naast haar eigen werk, schrijft Ashley ook nummer voor collega's. Zo vind je haar naam in de credits van o.a. Heart Like Mine (Miranda Lambert) en Flat on the Floor (Carrie Underwood). Daarnaast is Monroe ook te horen als achtergrondzangeres in Jack Whites Third Man House Band, het solo project van The White Stripes frontman. Sinds 2011 maakt Ashley deel uit van het trio Pistol Annies. Een all-girl band die bestaat uit Ashley Monroe, Miranda Lambert en Angeleena Presley. Op 22 april 2011 debuteerden ze met hun single Hell on Heels.

View this post on Instagram

7 years ago today... #HellOnHeels

A post shared by Pistol Annies (@pistolannies) on

Ashley Monroe viert haar verjaardag op dezelfde dag als Huub Hangop, Robin Goodridge en Nance. Toen Ashley werd geboren stond UB40 met Our Own Song op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste, grootste en laatste hit:

Bruises - Train feat. Ashley Monroe (2012, 4 weken)

(Foto: BSR Agency)
0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!