Artiestafbeelding Train

Train

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttps://www.savemesanfrancisco.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  114 weken in Top 40
  •  2.516 punten
  •  #194 aller tijden
  •  8 Top 40-hits

Biografie

In 1994 vormen Patrick Monahan, Jimmy Stafford en Scott Underwood in San Francisco de band Train. Na wat personele wisselingen voegen zich ook Johnny Colt en Brandon Bush zich bij de band. In 2001 wordt Drops Of Jupiter hun wereldwijde doorbraak. Het nummer bereikt in de Top 40 de derde plaats. 

 
Jarenlang lijkt de groep het bij één hit in ons land te houden. Toch komt er bijna tien jaar later een meer dan succesvolle opvolger met Hey Soul Sister. De single staat zeven achtereenvolgende weken op nummer 1 en wordt hun grootste hit in ons land. Ook de opvolgers Shake Up Christmas en Drive By weten de top 10 te bereiken. 
 
De drie singles van het album California 37, 50 Ways To Say Goodbye, Mermaid en Bruises (met Ashley Monroe), komen niet bij de beste 10 terecht. 
 
In september van 2014 verschijnt het nieuwe album, Bulletproof Picasso, waarvan Angel In Blue Jeans als eerste de Top 40 bereikt. Later wordt ook de titeltrack van het album als single aangemerkt.
Eind 2015 maakt Train een compleet album met kerstnummers. Een cover van de klassieker van Slade, Merry Christmas Everybody, wordt als single aangemerkt. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter

Facebook