Jarig: Lucenzo

- Jarig

 Lucenzo
Lucenzo 2018

In 2011 scoorde Lucenzo met Danza Kuduro dé zomerhit van 2011. Dat succes smaakte naar meer. Helaas bleef het bij die ene hit. 

Luís Filipe Oliveira (27 mei 1983), beter bekend onder zijn artiestennaam Lucenzo, is een Frans-Portugeese zanger. Als kind is hij al bezig met muziek. Zo leerde hij op zesjarige leeftijd piano spelen. 

Zomerhit van het jaar
Wanneer Lucenzo 27 is, neemt hij samen met producer Fabrice Toigo en Big Ali de track Danza Kuduro op. De muzikale mix van Afrikaanse, Brazilaanse en Portugeese beats doet het vooral goed in Frankrijk en Spaanstalige landen. Later dat jaar brengt Lucenzo samen met producer Don Omar een nieuwe versie van de track uit. De remix van Danza Kuduro groeit uit tot een megahit. Met 18 weken in de Top 40, waarvan 7 weken op #1 scoren ze dé zomerhit van het jaar. 

Na het succes van Danza Kuduro doet Luncenzo in 2012 opnieuw een gooi naar de hitlijsten. Dit keer schakelt hij Sean Paul in. Helaas voor hen blijft de track Wine It Up steken in de Tipparade. Vorig jaar releasde hij de single Turn Me On. 

Lucenzo deelt zijn verjaardag met André 3000 (Outkast), Neil Finn (Crowded House) en de wijlen Lisa 'Lefteye' Lopez.

Wist je dat, Lucenzo...

  • zijn hit Danza Kuduro de soundtrack van de film Fast Five (Fast & Furious reeks) was.
  • Zijn favoriete eten Bacalhauis, een Portugese gerecht.
  • Als kind emigreerde van Portugal naar Bordeaux, Frankrijk.
  • Zijn manager ook ooit de zakenwaarnemer van Michael Jackson was. 

Eerste en grootste hit:

Danza Kuduro - Lucenzo ft. Don Omar & El Rey (2010, 18 weken)

Laatste track:

Wine It Up - Lucenzo ft. Sean Paul (8 weken tipparade)