Coverafbeelding Jack Jersey - I'm Calling
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   13 piekpositie
  •   144 punten
  •   1973

Artiestinformatie

Geboortedatum   18-07-1941
Land   Nederland

Jack de Nijs werd geboren in Tjimahi bij Bandung (Nederlands-Indië). In 1951 is hij naar Nederland gekomen met zijn ouders. Als tiener zong hij in het dixielandorkest The Dixy Stampers.

Tijdens zijn studie begon hij een kwartet onder de naam The Four Sweeters. De groep werd ontdekt door de Maastrichtse grammofoonplatenhandelaar Henk Severs, die de groep vier nummers liet opnemen die waren geschreven door De Nijs. Ze kwamen uit op de singles "Heavenly woman" en "Pretty rockin' shoes". In de jaren zestig zat hij nog in verschillende bands.

In 1969 schreef hij het nummer Antoinette, dat een hit werd voor Leo den Hop. Ook schreef hij in 1970 het nummer Gina Lollobrigida, dat een hit werd voor Tony Bass. Ook scoorde hij zijn eerste eigen hit met Sofia Loren.

Hij bleef nummers schrijven voor andere artiesten zoals Jan Boezeroen, André Moss, Frank & Mirella en Nick MacKenzie. in 1973 bracht hij het eerste nummer I'm Calling onder eigen naam Jack Jersey uit. De gelijkenis met het stemgeluid van Elvis Presley had hij zelf nog niet meteen door.

Hierna reeg hij tijdens de jaren zeventig de hits aan elkaar. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig keerde hij terug naar zijn roots in Indonesië en bracht de albums "Asian Dreams" en "Live In Indonesia" uit.

In zowel 1985 als 1986 werden er poliepen op zijn stembanden geconstateerd en in 1988 werd een kwaadaardige tumor gevonden in de keel. Hierna werd het zingen steeds moeilijker en door de ziekte is hij uiteindelijk op slechts 55-jarige leeftijd in 1997 gestorven.Songtekst

Girl if you're happy,
don't listen to the phone when it rings,
for you know it's me,
if I'm bathereing you please pardon me.
Girl if you're lonely,
answer the phone when it rings,
for I'm lonely too,
the loneliest man on the whole wide world,
is waitin' for you !

Oh, I wish I could hear your voice saying yeah,
come on baby let's spend the night together,
I need someone to face the time away.
Baby, baby take up the phone
I got a shoulder to lay your head on
Baby, baby answer me
I'm calling, for I want you and I need you !

Songinformatie

ArtiestJack Jersey
 A-kant
Titel I'm Calling
Lengte 03:28
Componist(en) Jack De Nijs
Producer(s) Jack De Nijs
 B-kant
Titel Conny
Lengte 03:36
Componist(en) Jack De Nijs
Producer(s) Jack De Nijs
 
Platenlabel Imperial
Catalogusnr 5C 006-24 830


Positieverloop