Coverafbeelding Jack Jersey and The Jordanaires - I Wonder
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   11 piekpositie
  •   134 punten
  •   1975

Artiestinformatie

Geboortedatum   18-07-1941
Land   Nederland

Jack de Nijs werd geboren in Tjimahi bij Bandung (Nederlands-Indië). In 1951 is hij naar Nederland gekomen met zijn ouders. Als tiener zong hij in het dixielandorkest The Dixy Stampers.

Tijdens zijn studie begon hij een kwartet onder de naam The Four Sweeters. De groep werd ontdekt door de Maastrichtse grammofoonplatenhandelaar Henk Severs, die de groep vier nummers liet opnemen die waren geschreven door De Nijs. Ze kwamen uit op de singles "Heavenly woman" en "Pretty rockin' shoes". In de jaren zestig zat hij nog in verschillende bands.

In 1969 schreef hij het nummer Antoinette, dat een hit werd voor Leo den Hop. Ook schreef hij in 1970 het nummer Gina Lollobrigida, dat een hit werd voor Tony Bass. Ook scoorde hij zijn eerste eigen hit met Sofia Loren.

Hij bleef nummers schrijven voor andere artiesten zoals Jan Boezeroen, André Moss, Frank & Mirella en Nick MacKenzie. in 1973 bracht hij het eerste nummer I'm Calling onder eigen naam Jack Jersey uit. De gelijkenis met het stemgeluid van Elvis Presley had hij zelf nog niet meteen door.

Hierna reeg hij tijdens de jaren zeventig de hits aan elkaar. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig keerde hij terug naar zijn roots in Indonesië en bracht de albums "Asian Dreams" en "Live In Indonesia" uit.

In zowel 1985 als 1986 werden er poliepen op zijn stembanden geconstateerd en in 1988 werd een kwaadaardige tumor gevonden in de keel. Hierna werd het zingen steeds moeilijker en door de ziekte is hij uiteindelijk op slechts 55-jarige leeftijd in 1997 gestorven.Songtekst

I wonder why you told me your love is forever.
If you didn't realize what it meant to me.
I really thought that you would leave me never.
But I got dreams on my mind
And my eyes were too blind to see.
Don't say you're sorry no need to explain.
For tomorrow when it's over
You'll find somebody to play the game.
I wonder if you'll tell him your love's forever
and I wonder if he'll know what it means.
I really thought that you would leave me never.
But I got dreams on my mind

Songinformatie

ArtiestJack Jersey,
The Jordanaires
 A-kant
Titel I Wonder
Componist(en) Jack de Nijs, J. Verburgt
Producer(s) Frank Jones
 B-kant
Titel I'll miss you
Componist(en) Jack De Nijs, H. Vermout
Producer(s) Frank Jones
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 5C 006-25056
Album I Wonder


Positieverloop