Coverafbeelding Ilse DeLange - The Lonely One
  • Statistieken
  •   16 weken
  •   18 piekpositie
  •   209 punten
  •   2006

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-05-1977
Land   Nederland

Als Ilse DeLange in 1998 deel uitmaakt van de groep Cash On Delivery komt ze in Nashville terecht. Samen met producer Barry Beckett maakt ze daar het album World Of Hurt, dat later meervoudig platina zou worden. Van het album wordt nog datzelfde jaar I’m Not So Tough haar eerste hit in de Top 40. De single, maar ook latere singles Livin’ On Love en Shine blijven in het onderste kwart van de hitlijst steken. Als de Almelose in 2003 samenwerkt met Kane op de single Before You Let Me Go staat ze voor het eerst in de top 4.

In 2008 verschijnt haar zevende studioalbum, Incredible. Vervolgens regent het hits voor de zangeres. Met So Incredible (#6), Miracle (#1) en Puzzle Me (#5) scoort Ilse drie top 10-hits op rij. Van het album Next To Me (2010), dat met acht nummers feitelijk een mini-album is, slaagt daar alleen de titeltrack in.

In 2013 is De Lange één van de vier coaches in de tv-talentenjacht The Voice Of Holland. De zangeres brengt een Greatest Hits-album uit waarop ook vier nieuwe nummers staan. Blue Bittersweet is voor het eerst in drie jaar weer een single die de top 10 bereikt. Voor DeLange is het haar 21e hit in de Top 40. In 2014 vertegenwoordigt ze, samen met Waylon, als The Common Linnets ons land op het Eurovisiesongfestival met Calm After The Storm. Ondertussen is ze de drijvende kracht achter een nieuw festival in Enschede, Tuckerville. Na de eerste editie in 2014 keert dat festival in 2017 weer terug.

In 2018 verschijnt er met OK voor het eerst in vijf jaar tijd, waarin ze onder meer actief was met The Common Linnets, weer solomateriaal van DeLange. In augustus verschijnt er een nieuw (en titelloos) album waarvan ook de tracks Lay Your Weapons Down en Half The Love afkomstig zijn. Gravel & Dust is de titel van het album dat Ilse in september 2019 uitbrengt en is geproduceerd door T-Bone Burnett. Op het album staan tien nummers waarbij de titeltrack in juni als voorloper wordt uitgebracht.

In het voorjaar van 2020 maakt Ilse de overstap naar bredere popmuziek. De single Changes wordt de titelsong van de Duitse versie van Boer Zoekt Vrouw. In augustus wordt het uptempo Way Back Home de volgende single. Ter promotie van de Top 500 van de 00's, die in september wordt uitgezonden door Qmusic, zingt Ilse DeLange haar versie van Somewhere Only We Know, de eerdere hit van Keane.
Met de single I Will Help You brengt Ilse haar eerste single van 2021 uit. Begin december brengt ze het voor de kerst-commercial van supermarktketen PLUS geschreven nummer Don’t Hold Back uit. In de zomer van Ilse wordt duidelijk dat ze weer stapels nieuwe muziek heeft liggen. Willing is in augustus de eerste release. Op de valreep van 2022 brengt ze de single Drown Us Out uit.
In april 2023 brengt ze met Confetti Shotgun haar eerste single van het jaar uit. Het jaar waarin ze viert dat ze 25 jaar geleden doorbrak in Nederland met haar debuutalbum World Of Hurt.

Songtekst

I Told the sun, not to shine and stay away
I Told the lake, to go dry and wash away
Am I wrong, am I strong, walk away
do I know there are no words to say
Am I yours, Am I mine, anyway
Do I know there are no words

I am the only princess, I am indestructible
I am winged victory, I am so breakable
I am the distant planet, I am the golden sun
I am the broken pieces, I am the lonely one

Asked the sky, to fall down on you
Asked the night, to be solid proof
Am I good, am I bad, or the same
Am I bad, am I worse, stay away
Is there anything else left to say,
Are there really any words

I am the flying spaceship, Identifiable
I am the perfect lover, tell me I am lovable
I am the distant planet, I am the purple sun
I am the highest mountain, I am the lonely one

So here's me now, without you
I Turn the lights out, without you
Should I be frightened, without you
Always night now without you

I am the darkest morning, I am the sleeping fool
I am the wandering gypsy, I'm right here next to you
I am the distant planet, I am the golden sun
I am the empty canyon, I am the lonely one

Lonely one

Songinformatie

ArtiestIlse DeLange
Lengte 03:49
Platenlabel Universal
Releasedatum 09-10-2006

Positieverloop