Spaanse tracks kunnen Justin nog niet bedreigen

- Hitlijsten

 Zara Larsson David Guetta Alvaro Soler Deorro Justin Timberlake Elvis Crespo
Spaanse tracks kunnen Justin nog niet bedreigen

Justin Timberlake staat stevig op nummer 1 in de Media Markt Top 40, met zijn Can't Stop The Feeling! Maar het zijn de Spaanstalige tracks die steeds meer de dienst uitmaken in de lijst.

Back to back staan ze in de Top 40 deze week: Bailar en Duele El Corazón. Daarmee staan er, voor het eerst sinds 27 augustus 2005 weer twee volledig Spaanstalige nummers bij de beste tien van ons land. Bijna elf jaar geleden was die eer weggelegd voor Que Viva La Vida (Chiquitan) (van Belle Perez) en La Tortura (van Shakira en Alejandro Sanz).


En laten we niet vergeten dat we met Sofia (van Alvaro Soler) nog een derde Spaanstalige hit in huis hebben. Drie Spaanstalige Top 40-hits zagen we (toevallig) in diezelfde periode van 2005 ook voor het laatst. Toen hing Bonita (van Angezz) in de lagere regionen van de lijst.De complete top 6 blijft deze week staan. David Guetta en Zara Larsson profiteren van het EK voetbal en schieten van 12 naar 7. Ook Deorro en Elvis Crespo staan nu dus in de top 10. Bailar stijgt van 14 naar 10.
 


I Took A Pill In Ibiza enorme hit
En dan is er nog Mike Posner. De SeeB-remix van I Took A Pill In Ibiza gaat een plekje krijgen bij de 20 grootste hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Daar is ‘ie nu nog vier puntjes van verwijderd en dat gaat (dus) volgende week gebeuren. Deze week passeert Posner de grens van 900 punten en komt hij op een totaal van 904. I Took A Pill In Ibiza – SeeB Remix is de 22e Top 40 hits die boven de 900 punten weet uit te komen. Inmiddels glijdt het nummer naar de uitgang van de Top 40: de track gaat van 22 naar 25.